X

Boris Johnson avertizează că Marea Britanie ar putea ajunge un fel de colonie a UE după Brexit

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson a avertizat luni că Marea Britanie ar putea ajunge un fel de colonie a Uniunii Europene după Brexit, după ce guvernul de la Londra şi-a anunţat preferinţa pentru o relaţie comercială strânsă cu blocul comunitar post-Brexit, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Ne îndreptăm cu adevărat spre statutul unei colonii – şi mulţi vor lupta să vadă avantaje politice sau economice ale acelui aranjament special”, a menţionat Boris Johnson, citat de website-ul de ştiri Guido Fawkes.

Citește și : Un atac al Rusiei a cauzat moartea unui cetăţean britanic din cauza agentului Noviciok, susține Londra

 

”Brexitul ar trebui să fie despre oportunitate şi speranţă. Ar trebui să fie o şansă de a face lucrurile diferit, de a fi mai dinamici şi de a maximiza avantajele particulare ale Marii Britanii într-o economie mondială deschisă şi vizionară”, a spus fostul şef al diplomaţiei britanice.

”Acel vis (despre Brexit) moare, sufocat de temeri proprii inutile”, a continuat Johnson.

După ce premierul Theresa May a obţinut sprijin pentru noul său plan într-o şedinţă-maraton a executivului său, desfăşurată vineri, acum ”guvernul are un cântec de cântat”, a subliniat fostul oficial britanic.

Citește și : Bashar al-Assad: Reconstrucţia este prioritatea în Siria

Boris Johnson a demisionat luni din funcţia de ministru de externe, decizia sa survenind după cea a fostului ministru pentru Brexit, David Davis, la doar câteva zile după ce premierul britanic Theresa May obţinuse acordul miniştrilor săi pentru strategia pentru Brexit.

Tags: Boris JohnsonbrexitcolonieDavid Daviseconomielondramarea britanieTheresa May
Categorii: Diaspora