X

Boris Johnson i-a cerut scuze ministrului israelian în scaun cu rotile pentru problemele de acces la conferinţa COP26 de la Glasgow

Premierul britanic Boris Johnson i-a cerut scuze marţi ministrului israelian al energiei după ce aceasta s-a plâns că lipsa accesului pentru scaunul cu rotile în care se deplasează a oprit-o să participe luni la conferinţa ONU privind schimbarea climatică COP26 de la Glasgow, relatează Reuters, potrivit agerpres

Un taxi accesibil pentru scaunul cu rotile a transportat-o marţi pe Karine Elharrar, care are distrofie musculară, la locul de desfăşurare a evenimentului. Premierul israelian Naftali Bennett, unul dintre liderii lumii care participă la summit, a însoţit-o în interior.

Citește și : Papa îi îndeamnă pe creştini să fie ‘săraci pe dinăuntru’ şi să nu caute bogăţie şi faimă

Karine Elharrar a declarat luni că a fost întristată întrucât nu a putut participa la conferinţă întrucât singurele opţiuni de a ajunge acolo erau să meargă pe jos sau cu un autocar care nu era accesibilizat pentru scaunul cu rotile.

Ea l-a însoţit pe premierul Bennett la o întâlnire cu Boris Johnson marţi, din care o înregistrare a fost difuzată de biroul premierului israelian.

“Am înţeles că a existat o oarecare confuzie cu aranjamentele ieri. Îmi pare foarte, foarte rău pentru acest lucru”, i-a spus Johnson Karinei Elharrar.

Anterior, ministrul britanic al mediului, George Eustice, a sugerat într-un interviu pentru BBC că Israelul este posibil să nu fi anunţat în prealabil organizatorii despre nevoile speciale ale ministrului.

Citește și : Boris Johnson: COP26 trebuie ‘să marcheze începutul sfârşitului’ pentru schimbările climatice

Purtătorul de cuvânt al ambasadei Israelului la Londra a declarat însă că misiunea a “comunicat toate detaliile necesari tuturor celor interesaţi, după cum li s-a solicitat, în ultimele săptămâni”.

Organizatorii conferinţei au postat marţi pe Twitter: “A fost pur şi simplu o greşeală şi ne-am cerut scuze pentru acest lucru. Suntem încântaţi să vedem că ea (Karine Elharrar) participă la COP26 astăzi”.

Tags: Boris JohnsonCOP26glasgowKarine ElharrarONU
Categorii: Diaspora