X

Boris Johnson i-a omagiat pe lucrătorii feroviari ucraineni, după ce a călătorit cu trenul din Polonia la Kiev

Premierul britanic Boris Johnson a declarat într-o înregistrare video difuzată duminică, a doua zi după vizita sa surpriză la Kiev, că a călătorit cu un tren din Polonia în capitala ucraineană, aducând un omagiu ”oamenilor de fier”, potrivit agerpres

”Bună ziua, sunt Boris Johnson, prim-ministru al Regatului Unit, călătoresc cu un tren fantastic al Căilor Ferate Ucrainene din Polonia spre Kiev”, a anunţat el în înregistrarea video, în care apare în picioare în tren, îmbrăcat cu o cămaşă albă şi un pulover bleumarin, relatează AFP.

Citește și : Zelenski intenţionează să transmită rapid un răspuns la chestionarul transmis de UE

”Aici vi se spune ‘oamenii de fier’. Acest lucru are legătură cu profesia dumneavoastră, dar reflectă mentalitatea dumneavoastră, o mentalitate reală de care ucrainenii dau dovadă în a rezista la teribila agresiune rusă”, a continuat el.

De asemenea, premierul britanic a prezentat condoleanţe lucrătorilor feroviari care au căzut victime ale loviturii unei rachete vineri asupra unei gări din Kramatorsk, în estul Ucrainei, care a ucis în total 52 de persoane, inclusiv cinci copii, care se pregăteau să plece în locuri mai sigure.

Boris Johnson a făcut sâmbătă o vizită neaşteptată la Kiev, în timpul căreia a promis noi arme Ucrainei.

Vizita nu fusese anunţată public de niciuna dintre părţi. A fost pentru prima dată de la începutul invaziei ruseşti când un oficial G7 a vizitat Ucraina.

Citește și :  Rusia va construi o nouă staţie orbitală după ce a renunţat la Staţia Spaţială Internaţională

 

Tags: Boris JohnsonkievKramatorskPoloniaucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina