Boris Johnson încearcă să-l înduplece pe Jean-Claude Juncker în privinţa Brexit-ului

Publicat:

Premierul britanic Boris Johnson se va întâlni luni, 16 septembrie, la Luxemburg cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a discuta despre Brexit, a anunţat vineri Downing Street, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

La Bruxelles, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene a precizat că cei doi lideri urmează să aibă un dejun de lucru.


Citeşte şi: Americanii vor dezvălui numele unui suspect care ar dovedi implicarea saudită în atacurile 9/11

Boris Johnson are prevăzute de asemenea discuţii cu premierul luxemburghez Xavier Bettel.

Întâlnirea dintre Johnson şi Juncker are loc în contextul în care şeful executivului britanic încearcă să renegocieze acordul privind ieşirea ţării sale din blocul comunitar încheiat cu UE de fostul guvern de la Londra, în vederea găsirii unui compromis înainte de data prevăzută actualmente pentru retragere, 31 octombrie.

Citeşte şi: Reporteri fără Frontiere premiază jurnaliste persecutate de Arabia Saudită, Malta şi Vietnam

Joi, preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a afirmat că guvernul britanic nu a făcut Bruxellesului niciun fel de noi propuneri privind Brexitul şi că Uniunea Europeană este pregătită să amâne din nou data retragerii Marii Britanii dacă Londra va furniza un motiv bun.

Parlamentul European trebuie să voteze orice acord de Brexit convenit între UE şi Marea Britanie pentru ca acesta să intre în vigoare. Boris Johnson susţine că ţara sa va ieşi din UE cu sau fără acord pe 31 octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.