Boris Johnson îşi preia mandatul de prim-ministru al Marii Britanii

Publicat:

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson preia conducerea guvernului de la Londra miercuri după-amiază, când Theresa May îi va preda prerogativele funcţiei, după ce la 7 iunie aceasta şi-a prezentat demisia ca urmare a eşecului încercării de a-i convinge pe parlamentarii britanici să susţină acordul privind Brexitul, transmite dpa, potrivit agerpres.

Partidul Conservator a anunţat marţi că membrii săi l-au ales drept lider pe Boris Johnson în scrutinul intern în a cărui etapă finală a ajuns şi actualul şef al diplomaţiei britanice, Jeremy Hunt.


Citeşte şi: Israelul atacă o poziţie strategică din Siria

La începutul după-amiezii, Theresa May va rosti un discurs final în Downing Street 10, reşedinţa oficială a premierului britanic, după care o va informa personal pe Regina Elisabeta a II-a în legătură cu demisia sa oficială.

Ulterior, Boris Johnson va fi primit în audienţă la Regină, înainte de a-şi prelua oficial funcţia. Este de aşteptat ca miercuri seară sau joi să înceapă anunţarea numelor viitorilor miniştri din noul executiv britanic.

Citeşte şi: Echipajul unui pescador rusesc a fost ARESTAT în Coreea de Nord

Potrivit unor informaţii din media britanice, Johnson va face joi o declaraţie în parlament în legătură cu planurile sale privind Brexitul.

Într-un discurs rostit marţi, Boris Johnson a afirmat că doreşte să ”livreze Brexitul”, cu sau fără un acord, până la 31 octombrie, data limită stabilită de Uniunea Europeană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața Un moldovean de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui grav accident în Italia....

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris Ion Cuțelaba a obținut prima victorie în "Ultimate Fighting Championship" după un an și jumătate....

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii Potrivit experților, rețeaua poate ajuta cu adevărat la dezvoltarea copilului, dar folosirea îndelungată a...

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos Pentru prima dată în istoria Țărilor de Jos, în prima jumătate a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.