X

Boris Johnson rămâne partenerul Comisiei Europene pentru negocierea Brexitului

Comisia Europeană a anunțat miercuri că încă îl consideră pe prim-ministrul britanic Boris Johnson principalul partener de negociere pentru evitarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un Acord, relatează Reuters, potrivit mediafax.

„Există un Guvern al Marii Britanii, așadar interlocutorul președintelui Comisiei, Juncker, rămâne prim-ministrul Boris Johnson”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Citeşte şi: Uraganul DORIAN a făcut ravagii în Bahamas (VIDEO): Cel puţin şapte oameni au murit!

Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de premierul Boris Johnson, a pierdut marți majoritatea în Parlament după ce conservatorul Phillip Lee a demisionat din partid.

Ulterior, membrii Camerei Comunelor au aprobat o moțiune ce permite opoziției să stabilească agendei Parlamentului de la Londra, acesta fiind primul pas în cadrul unui proces ce ar permite blocarea planului premierului Boris Johnson de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană fără un acord.

Citeşte şi: Nicolas Maduro pune armata în stare de alertă şi ordonă manevre militare

După obţinerea controlului asupra afacerilor parlamentare, în pofida obiecţiilor Guvernului Boris Johnson, opoziţia va încerca miercuri să adopte o lege care l-ar obliga pe Johnson să ceară Uniunii Europene să amâne Brexit-ul până la 31 ianuarie 2020, în afara cazului în care un acord de Brexit este aprobat de Parlament ori Legislativul de la Londra acceptă ieşirea fără acord din Blocul comunitar.

Tags: Boris Johnsonbrexitcomisia europeanamarea britaniePartidul ConservatorPhillip Leeuniunea europeana
Categorii: Diaspora