X

Boris Johnson s-a întâlnit cu un fost agent KGB la o petrecere privată în Italia, în aprilie 2018

Boris Johnson s-a întâlnit cu un fost agent KGB la o petrecere privată în Italia, în aprilie 2018, la doar câteva zile după un summit NATO organizat după atacul neurotoxic de la Salisbury, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal, informează publicația The Guardian, potrivit mediafax.

Premierul, care în acel moment deținea funcția de ministru de Externe al Marii Britanii, s-a întâlnit cu miliardarul rus Alexander Lebedev, un fost ofițer KGB, a cărui familie deține publicațiile The Independent și Evening Standard, la o petrecere organizată de fiul lui Lebedev, Evgheni.

Citește și : Conservatorii britanici vor să pună capăt tratamentului preferenţial pentru imigranţii din UE după Brexit

Publicația The Guardian a confirmat în luna septembrie că Boris Johnson s-a întâlnit cu Evgheni Lebedev, însă Alexander Lebedev a negat că s-ar fi întâlnit cu politicianul britanic.

Ulterior, un reprezentant al miliardarului rus a confirmat că Alexander Lebedev și Boris Johnson s-au întâlnit la petrecerea din aprilie 2018, însă a insistat că nu este nimic ieșit din comun în această privință.

“Merge adesea [în Italia] pentru a sta cu fiul său. Stă în Europa foarte mult și a întâlnit aproape toți prietenii lui Evgheni de-a lungul anilor. Așadar, nu este nimic neobișnuit în ceea ce privește această întâlnire”, a afirmat reprezentantul lui Alexander Lebedev.

Nu se știe ce au discutat și cât a durat întâlnirea dintre Alexander Lebedev și Boris Johnson. Biroul premierului britanic a refuzat să comenteze informațiile prezentate jurnaliștii de la The Guardian.

Alexander Lebedev, în vârstă de 59 de ani, a fost agent KGB și este proprietarul mai multor instituții mass-media britanice. Miliardarul a criticat în mai multe rânduri sancțiunile occidentale impuse Moscovei în legătură cu implicarea Rusiei în conflictul din estul Ucrainei și anexarea regiunii Crimeea.

Citește și : Trump, după prima fază a examenului medical anual: ‘Totul foarte bine. Voi finaliza anul viitor!’

Dezvăluirea acestui episod vine în contextul în care Boris Johnson a amânat publicarea, înainte de scrutinul parlamentar din 12 decembrie, a unui raport privind presupusa implicare a autorităților de la Moscova în viața politică britanică. Șeful Guvernului de la Londra și-a motivat decizia spunând că nu există “nicio dovadă” ale unei presupuse imixtiuni ruse în viața politică din Marea Britanie.

Tags: agentBoris JohnsonitaliaKGBpetrecereSalisburySerghei Skripal
Categorii: Diaspora