Boris Johnson scapă de acuzaţia că nu ar fi respectat codul de conduită al Partidului Conservator

Publicat:

Fostul ministru britanic de externe Boris Johnson a fost exonerat vineri de acuzaţia că ar fi încălcat codul de conduită al Partidului Conservator, după ce într-un articol publicat în luna august de publicaţia The Daily Telegraph el a comparat femeile care poartă burka cu jefuitorii de bănci sau cu căsuţele de scrisori poştale, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Acele afirmaţii au provocat indignarea asociaţiilor musulmane, a preşedintelui Partidului Conservator, Brandon Lewis, dar şi a premierului conservator Theresa May, care i-au cerut lui Johnson să prezinte scuze.


Citește și : Regele Belgiei a acceptat demisia premierului, care va asigura interimatul până la viitoarele alegeri

Consiliul Musulman din Marea Britanie, o organizaţie ce reuneşte peste 500 de moschei din Regatul Unit, instituţii de învăţământ şi asociaţii, a descris termenii folosiţi de Johnson drept ”agresiuni verbale împotriva femeilor musulmane”.

Totuşi, o comisie independentă, alcătuită din cinci experţi în drept care au analizat limbajul folosit de fostul primar al Londrei şi apoi şef al diplomaţiei, a ajuns la concluzia că acesta a fost ”respectuos şi tolerant”.

De asemenea, potrivit evaluării aceluiaşi grup de experţi, codul de conduită al Partidului Conservator nu limitează libertatea de exprimare şi Johnson a avut ”deplin dreptul” de folosi satira pentru a-şi exprima punctul de vedere în acel articol de presă redactat de el.

Boris Johnson a scris acolo că burka este o îmbrăcăminte ”opresivă” şi a calificat drept ”absolut ridicol” ca cineva să iasă cu ea pe stradă ”semănând cu o cutie poştală”.

Citește și : Paisprezece suspecţi, inculpaţi pentru implicare în atentatul comis la redacţia Charlie Hebdo din Paris

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu îşi petrece weekendul în nordul Italiei

Maia Sandu îşi petrece weekendul în nordul Italiei Candidatul PAS la prezidențiale, Maia Sandu, își începe azi un mic turneu electoral prin nordul Italiei. În...

O moldoveancă a fost arestată în Rusia pentru proxenetism

O moldoveancă a fost arestată în Rusia pentru proxenetism O femeie de 41 din R.Moldova a fost reținută în regiunea Leningrad din Rusia, fiind învinuită...

Medicii din Diaspora sunt chemaţi să lucreze în spitalele din ţara natală

Medicii din Diaspora sunt chemaţi să lucreze în spitalele din ţara natală Medicii originari din R. Moldova, care își desfășoară activitatea în instituțiile medicale de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia Poliția a fost alertată de rudele tânărului, iar serviciile specializate au intervenit imediat la fata locului, scrie presa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.