Boris Johnson susține că Marea Britanie este incomparabil mai bine plasată în acest decât anul trecut

Publicat:

Prim-ministrul a spus că Regatul Unit se află într-o poziție „incomparabil mai bună” la această dată decât anul trecut în mesajul său de sfârșit de an, care a fost distribuit prin Twitter vineri dimineață, transmite The Telegraph.

Boris Johnson a lăudat programul de vaccinare al NHS și lansarea dozei de rapel, împreună cu cei care au acceptat vaccinurile, deoarece guvernul și-a atins obiectivul ambițios de a oferi tuturor adulților eligibili un vaccin înainte de sfârșitul anului.


Ținta a fost avansată de la sfârșitul lunii ianuarie până la sfârșitul anului 2021 în încercarea de a proteja publicul de varianta emergentă Omicron.

Peste 33,5 milioane de doze de rapel și a treia doză au fost administrate acum în Marea Britanie, inclusiv 1,8 milioane doar în ultimele șapte zile.

Johnson a cerut în continuare prudență înainte de Revelion, sfătuindu-i pe cei care ies în seara de anul nou să facă un test în prealabil și să „amintească importanța ventilației”.

Dar a existat o lipsă de kituri de testare a fluxului lateral în întreaga țară, deoarece creșterea infecțiilor cu Omicron – și înlocuirea autoizolării cu testarea zilnică în anumite circumstanțe – a înregistrat o creștere uriașă a cererii.

De asemenea, prim-ministrul a cerut oamenilor să „urmeze regulile” națiunilor deconcentrate, deoarece Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord continuă să se confrunte cu restricții mai dure legate de Covid, ceea ce înseamnă că sărbătorile de Anul Nou au fost anulate pentru mulți.

La începutul săptămânii trecute, Johnson a confirmat că nu vor exista noi restricții în Anglia înainte de Anul Nou.

Dar o serie de evenimente la scară largă au fost anulate din cauza Covid, inclusiv focurile de artificii de Anul Nou de la Manchester și petrecerea tradițională din Trafalgar Square și focurile de artificii din Londra.

Cele mai recente date Covid arată că au existat 189.213 de noi infecții în ultimele 24 de ore (în ziua 30 decembrie) și 332 de decese în 28 de zile de la testarea pozitivă pentru coronavirus.

În mesajul său de sfârșit de an, Johnson s-a adresat „direct” celor care nu sunt încă vaccinați complet, încurajându-i să ia vaccinul ca o rezoluție de Anul Nou.

El a spus: „Oamenii care cred că boala nu le poate face rău – priviţi la oamenii care intră acum în spital, aţi putea fi voi.

„Uitați-vă la secțiile de terapie intensivă și la suferința mizerabilă, inutilă, a celor care nu au primit rapelul, aceştia ați putea fi dumneavoastră.

„Așadar, fă-ți rezoluţia de Anul Nou – mult mai ușor decât să slăbești sau să ții un jurnal – găsește un centru de vizitare sau fă o programare online.

„Obțineți acel vaccin și faceți ceva care să facă din 2022 un An Nou fericit pentru noi toți.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026 Mijloacele de transport din stânga...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.