Boris Johnson va avea o întâlnire oficială cu David Gauke pentru a discuta despre Brexit

Publicat:

Prim-ministrul britanic Boris Johnson va avea o întâlnire oficială cu David Gauke, fost ministru britanic al Justiției și critic acerb al strategiei guvernamentale privind Brexit, pentru a discuta despre planul stabilit pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Gauke a declarat pentru Sky News că este pregătit să sfideze disciplina Partidului Conservator pentru a preveni un Brexit fără Acord.


„Uneori există un moment în care trebuie să judeci între interesele proprii și interesele naționale, iar interesele naționale trebuie să fie puse pe primul loc”, a declarat Gauke.

Citește și : Protestatarii din Hong Kong încearcă să blocheze drumul spre aeroport

„Sper totuși să nu se ajungă la asta”, a adăugat fostul ministru britanic.

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a aprobat, miercuri, cererea premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului, facilitând astfel producerea Brexit fără niciun acord.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

Citește și : Petrolierul iranian Adrian Darya pare să se îndrepte spre Siria

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.