Boris Nadejdin şi-a depus semnăturile pentru a candida împotriva lui Putin

Publicat:

Boris Nadejdin şi-a depus semnăturile pentru a candida împotriva lui Putin

Boris Nadejdin, singurul opozant faţă de războiul împotriva Ucrainei în cursă pentru preşedinţia rusă, a depus miercuri semnăturile de susţinere necesare pentru înregistrarea candidaturii sale în vederea scrutinului prevăzut să aibă loc în 15-17 martie, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Semnături predate”, a declarat un membru al Comisiei Electorale, potrivit unui jurnalist al agenţiei de presă franceze prezent la faţa locului.


Citeşte şi: Copiii care fac copii! Avocatul poporului ia atitudine – Stiripesurse.md

Puţin cunoscut marelui public, acest veteran al vieţii politice ruse, care pledează contra ofensivei împotriva Ucrainei şi denunţă deriva autoritară a lui Vladimir Putin, a suscitat un entuziasm neaşteptat în ultimele zile, zeci de mii de ruşi mobilizându-se pentru a-i susţine candidatura.

Boris Nadejdin şi-a depus semnăturile pentru a candida împotriva lui Putin

“Mulţumesc mult celor care au crezut în noi”, a declarat acest fost deputat liberal în faţa presei. “Totul s-a derulat bine”, a subliniat el, cu privire la strângerea a peste 100.000 de semnături în sprijinul său, pragul necesar pentru ca autorităţile să-i valideze candidatura.

Miercuri, Nedejdin a precizat în faţa presei că a depus chiar 105.000 de semnături la Comisia Electorală Centrală.

Comisia Electorală ar urma la rândul său să ia o decizie asupra candidaturii lui Nadejdin în următoarele 10 zile, fiind ştiut că, în afară de numărul de semnături, trebuie respectată o anumită cotă pe entitate administrativă.

Mai multe sute de moscoviţi au stat în ultimele zile la coadă pentru a semna în sprijinul lui Nadejdin, un mijloc legal pentru ei de a-şi manifesta opoziţia în mod direct la politica Kremlinului, într-o ţară unde orice voce disidentă este reprimată în mod sever.

La 60 de ani, Boris Nadejdin nu-şi face însă iluzii în legătură cu rezultatul scrutinului prezidenţial, în asemenea măsură realegerea lui Vladimir Putin, la putere din anul 2000, pare evidentă.

“Însă eu sper că 17 martie va marca poate începutul sfârşitului epocii Putin”, declarat Nadejdin într-un interviu pentru AFP în urmă cu câteva zile.

Boris Nadejdin şi-a depus semnăturile pentru a candida împotriva lui Putin

“Candidatura mea le oferă oamenilor o ocazie unică de a protesta legal împotriva politicii actuale”, a mai subliniat acest fost consilier al lui Boris Nemţov, opozantul asasinat în 2015.

Potrivit regulilor campaniei electorale din Rusia, pentru a putea fi înregistraţi, candidaţii din partea unor partide neparlamentare trebuie să strângă între 100.000 şi 105.000 de semnături, însă nu mai mult de 2.500 într-o singură entitate administrativă.

Strângerea de semnături în sprijinul candidaţilor se încheie pe 31 ianuarie, precizează TASS. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.