X

Bosnia şi Croaţia arestează opt persoane suspectate de trafic de migranţi

Forţele de poliţie din Bosnia şi Croaţia şi agenţia regională Europol au arestat opt presupuşi traficanţi şi au blocat contrabanda cu 45 de migranţi în Uniunea Europeană (UE), au anunţat autorităţile bosniace, citate de Reuters, scrie agerpres.

În timpul unor percheziţii în mai multe locuri în nord-vestul Bosniei, poliţia a confiscat telefoane mobile, laptopuri şi alte elemente ce ar putea servi drept probe în procedurile penale, a declarat Agenţia de Stat de Investigaţii şi Protecţie (SIPA).

Citește și : Vameşii ruşi au confiscat 40 de tone de brânzeturi europene în apropiere de Sankt Petersburg

Aceasta nu a oferit alte detalii cu privire la soarta celor 45 de migranţi.

Deţinuţii sunt suspectaţi că au transportat, ascuns şi traficat migranţi, în principal din Turcia prin Bosnia către Croaţia, stat membru al UE, şi mai departe în Italia, a declarat procuratura de stat a Bosniei, spunând că arestările au fost mai cuprinzătoare operaţiune în regiune în acest an.

Aşa-numita rută balcanică pentru migranţii care încearcă să ajungă în UE prin Turcia, Grecia şi fostele state iugoslave a fost închisă în 2016, când Ankara a fost de acord să oprească fluxul în schimbul ajutorului european şi promisiunii de a călători fără viză pentru cetăţenii turci.

Dar Bosnia, care are o frontieră de 1.000 km cu Croaţia, a devenit o rută alternativă pentru migranţii care pornesc din Turcia prin Grecia şi Albania prin Muntenegru, precum şi pentru cei blocaţi în Serbia.

Citește și : Preşedinta Comisiei Europene le cere europenilor să-şi uite ‘prejudecăţile’ şi să-i susţină planul de redresare

Tags: bosniacontrabandaCroatiaEuropolmigrantiSIPAuniunea europeana
Categorii: Diaspora