X

Bosniac arestat în Germania pentru atacurile teroriste din Franţa

UPDATE: Poliţia germană a arestat un bărbat bosniac în vârstă de 39 de ani suspectat de implicare în atacurile teroriste din 2015 la Paris, după ce o unitate specială a efectuat un raid vizând o tranzacţie de arme suspectată ca fiind ilegală, au anunţat procurori la Dresda, informează joi DPA, potrivit agerpres.

Bărbatul arestat, deţinut în aşteptarea deportării în virtutea unui mandat de arestare european emis de autorităţile belgiene, a fost prezentat doar cu numele de Adis A, în conformitate cu convenţiile juridice germane.

Vezi şi: Aterizare de urgenţă în Rusia (VIDEO): Piloţii au murit, şapte pasageri au fost răniţi!

El a fost arestat în Bad Duerrenberg, la sud de oraşul Halle în landul Saxonia-Anhalt (est), când o unitate specială a poliţiei federale germane a efectuat un raid vizând alţi doi bosniaci în legătură cu infracţiuni pedepsite de o lege ce reglementează armele militare.

Raidul poliţiei, în timpul căruia nu au fost descoperite arme ilegale, a avut loc acum o săptămână.

În atacurile de la Paris din 13 noiembrie 2015, teroriştii din Statul Islamic au ucis 130 de persoane, dintre care 90 în sala de concerte Bataclan. Alte atacuri au avut loc în baruri şi restaurante, iar atentatori sinucigaşi s-au aruncat în aer în faţa Stade de France.

Se presupune că atacurile au fost planificate din Siria, cu logistică şi organizare în Belgia.

Citeşte şi: Erdogan: ‘Ţările NATO nu ar trebui să se sancţioneze între ele!’

Ştire iniţială: Un cetăţean bosniac, suspectat de legături cu atacatorii jihadişti din 13 noiembrie 2015 de la Paris, a fost arestat săptămâna trecută în Germania, au anunţat joi Poliţia şi Parchetul din această ţară, transmite AFP.

Bărbatul, de 39 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită de autorităţile germane, a fost arestat în noaptea de 19 spre 20 iunie.

Potrivit poliţiştilor şi procurorilor, “suspectul face obiectul unui mandat de arestare emis de autorităţile belgiene pentru presupusa sa susţinere pentru o organizaţie teroristă în legătură cu atacurile teroriste care au vizat în special sala de spectacole Bataclan” din Paris.

În atacurile de acum patru ani din capitala Franţei, în mare parte pregătite din Belgia, au fost ucise 130 de persoane, dintre care 90 la Bataclan.

 

Tags: Adis ABataclanbosniafrantagermaniaparisterorism
Categorii: Diaspora