Boss-ul de la Barclays îşi dă DEMISIA din cauza legăturilor cu Jeffrey Epstein

Publicat:

Jes Staley a spus personalului că nu dorește ca lupta lui cu FCA și PRA să devină o distragere a atenției de la operațiunile băncii. El a spus anterior că relația sa cu Jeffrey Epstein, pe care acum o regretă, s-a încheiat la sfârșitul anului 2015, când s-a mutat la Barclays, anunţă Sky News.

Barclays a dezvăluit că directorul său executiv, Jes Staley, a demisionat în urma unei investigații a autorităților de reglementare cu privire la relațiile sale cu finanțatorul Jeffrey Epstein, căzut în dizgraţie.


Citeşte şi: Cea mai cunoscută publicaţie ştiinţifică EXPLICĂ cum vaccinul EVITĂ proteina virală şi de ce – Black News

Banca a declarat luni că Staley – directorul său executiv din 2015 – a plecat după ce i s-au înmânat concluziile preliminare ale unei anchete lansate anul trecut de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) și Autoritatea de Reglementare Prudențială (PRA).

Era pentru a examina legăturile sale „istorice” cu pedofilul Epstein, care s-a sinucis în 2019 în așteptarea procesului, în timp ce Staley conducea filiala de private banking a gigantului american JP Morgan.

Barclays a declarat în februarie 2020 că Staley a oferit un raport al relației lor de afaceri, iar consiliul său de administrație a decis că va fi „recomandat în unanimitate” pentru realege la AGA a băncii din mai 2020, deoarece a fost „suficient de transparent”.

Dar a spus luni că a fost informat vineri seară cu privire la constatările FCA și PRA cu privire la investigația privind caracterizarea lui către Barclays a relației sale cu Epstein și descrierea ulterioară a acestei relații în răspunsul lui Barclays la autoritatea de reglementare.

„Având în vedere aceste concluzii și intenția domnului Staley de a le contesta, consiliul de administrație și domnul Staley au convenit că el va renunța la funcția de director executiv al grupului și de director al Barclays”, a spus banca.

„Trebuie remarcat faptul că ancheta nu face nicio concluzie că domnul Staley a văzut sau ar fi avut cunoștință de vreuna dintre presupusele fapte penale ale domnului Epstein, care a fost întrebarea centrală ce a stat la baza sprijinului lui Barclays pentru domnul Staley după arestarea lui Epstein în vara lui 2019.”

Staley va primi o recompensă de 2,5 milioane de lire sterline și va continua să primească alte beneficii timp de un an, a spus banca. El va fi, de asemenea, eligibil să primească costuri de repatriere în SUA și ar putea primi mai mulți bani, dar nu a fost luată nicio decizie.

El a spus anterior că relația lui cu Epstein, pe care acum o regretă, s-a încheiat la sfârșitul anului 2015, când s-a mutat la Barclays.

Staley le-a spus personalului Barclays într-un e-mail că a renunțat, deoarece nu dorește ca răspunsul său personal la constatări să fie o distragere a atenției.

Banca a anunțat că CS Venkatakrishnan – șeful piețelor globale – și-a asumat deja funcția de director executiv.

El le-a spus investitorilor că plănuiește să rămână cu strategia Barclays, deoarece aceasta este „cea potrivită”, dar va anunța în curând schimbări în organizarea băncilor sale corporative și de investiții.

Chiar luna trecută, Barclays a semnalat noi închideri de sucursale din Regatul Unit, alături de rezultate financiare care arătau profituri record – conduse de filiala de investiții bancară susținută de Staley.

Barclays a recunoscut că a fost „dezamăgit” de rezultat, deoarece „condusese cu succes grupul Barclays din decembrie 2015 cu un real angajament și pricepere”, se arată în comunicatul său.

FCA și PRA au spus că nu pot comenta în acest stadiu, deoarece investigațiile lor continuă.

Acțiunile Barclays au scăzut cu aproape 3% după demisia fostului director.

Susannah Streeter, analist senior de investiții și piețe la Hargreaves Lansdown, a declarat despre dezvoltare: „Pentru ca directorul executiv, Jes Staley, să demisioneze în urma unei investigații a autorităților de reglementare a orașului cu privire la relațiile sale cu Epstein, este clar că concluziile anchetei sunt esențiale.

Citeşte: Directorul unui site de ştiri din Mexic a fost ASASINAT – Black News

„Deși ancheta nu s-a concentrat pe rolul domnului Staley la Barclays, ci pe ceea ce a dezvăluit despre poziția sa anterioară la JP Morgan, ceea ce era sub semnul întrebării a fost modul în care și-a caracterizat fosta relație cu Epstein.

„Deși detaliile sunt limitate, se pare că autoritățile de reglementare cred că a existat o lipsă clară de transparență asupra acestei relații.

„Se înțelege că domnul Staley va contesta concluziile și, în mod clar, consiliul de administrație dorește să distanțeze Barclays de ceea ce ar putea fi un proces lung și prejudicios.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.