Boss-ul de la Disney critică rețelele sociale: ‘Hitler le-ar fi adorat!’

Publicat:

“Hitler ar fi adorat reţelele de socializare”, a declarat Bob Iger, CEO-ul grupului Disney, lider mondial în industria de divertisment, care i-a îndemnat pe politicienii din lumea întreagă să renunţe la cultura divizării şi a dispreţului, informează AFP, potrivit agerpres.

“Ura şi mânia ne atrag din nou către abisuri. Apatia câştigă teren (…) Lumea politică, în special, este în prezent dominată de dispreţ”, a declarat Bob Iger miercuri seară la un dineu organizat la Los Angeles de Centrul Simon-Weisenthal, un ONG care luptă contra antisemitismului şi rasismului şi care i-a atribuit un premiu.


Citește și: 6 morți în China după ce un tren deraiat s-a oprit într-o casă – VIDEO

“Hitler ar fi adorat reţelele de socializare. Ele reprezintă cel mai puternic instrument de marketing la care ar putea să viseze un extremist”, a continuat directorul general al grupului Disney.

“Reţelele de socializare sunt concepute pentru a reflecta o viziune a lumii minuscule, filtrând tot ce pune sub semnul întrebării credinţele noastre, consolidând în acelaşi timp, constant, convingerile noastre şi amplificând cele mai adânci temeri ale noastre”, a adăugat Bob Iger.

“Şi, în cele mai rele cazuri, reţelele de socializare permit răului să atace spiritele tulburate şi sufletele pierdute. Ştim cu toţii că ştirile vehiculate de reţelele de socializare conţin la fel de multe ficţiuni ca şi fapte, propagând ideologii dezgustătoare, care nu îşi au locul într-o societate civilizată”, a adăugat el.

CEO-ul Disney consideră că este urgent “să se respingă din nou orice formă de ură, cu aceeaşi convingere pe care omenirea a avut-o a doua zi după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial”.

“Iar asta implică să punem capăt culturii dispreţului, care ne împiedică să dezbatem şi să discutăm. Este posibil să ai o dezbatere politică fără să îi ataci pe oameni (…) Trebuie să ne amintim că dezacordul respectuos este o componentă esenţială a unei democraţii sănătoase, nu un defect”, a mai spus Bob Iger.

Citește și: Un angajat ONU este acuzat de spionaj în Tunisia

CEO-ul Disney îi mai îndeamnă pe oameni “să îşi privească în faţă conturile de Twitter şi Facebook” şi să se întrebe “dacă aceasta este cu adevărat tonalitatea pe care vrem să o oferim lumii”.

Bob Iger i-a îndemnat pe cetăţenii cu simpatii politice de toate felurile “să fie mult mai exigenţi cu liderii noştri politici”, în special cu candidaţii la alegerile americane din 2020.

“Mulţi dintre noi, cei prezenţi aici, am fost deja abordaţi de anumite persoane care nutresc speranţe pentru 2020, care tatonează terenul (…) Vreau să aud un discurs care să nu fie fondat pe dispreţul faţă de alţii şi o viziune pentru viitor care să nu lase milioane de oameni pe marginea drumului. Avem responsabilitatea de a repara ceea ce a fost distrus (…) Putem să facem mai bine de atât”, a concluzionat Bob Iger.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM Circa 1800 de studenți au absolvit miercuri Universitatea Tehnică a Moldovei. La evenimentul de înmânare...

SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență

SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență Statele Unite ale Americii celebrează astăzi Ziua Independenței, marcând 248 de ani de la adoptarea Declarației de...

Sezonul 3 din ‘Bridgerton’ devine al 10-lea cel mai urmărit serial în limba engleză difuzat vreodată de Netflix, cu 91,9 milioane de vizualizări până...

Sezonul 3 din 'Bridgerton' devine al 10-lea cel mai urmărit serial în limba engleză difuzat vreodată de Netflix, cu 91,9 milioane de vizualizări până...

Evenimentele Zilei de 4 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 4 iulie în Istorie 4 iulie este a 185-a zi a calendarului gregorian și a 186-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.