Boss-ul de la Oxford Vaccine Group pune la îndoială testele anti-covid la copii: Ce impact are asupra educației lor?

Publicat:

Trebuie să ne gândim la impactul pe care îl au testele anti-covid la copiii asupra educației lor, spune Sir Andrew Pollard.

Forța din spatele vaccinului Oxford crede că războiul împotriva virusului a început să fie în favoarea noastră – chiar dacă infecțiile sunt din nou în creștere


Copiii de la școală ar putea mai degrabă vaccinați decât să fie testați „perturbatoare” anti-Covid-19, a sugerat directorul Oxford Vaccine Group, profesorul Sir Andrew Pollard.

Profesorul Sir Andrew Pollard – care a fost recent numit cavaler pentru munca sa la vaccinul AstraZeneca – a făcut sugestia într-un interviu care apare pe prima pagină din The Telegraph.
Ziarul spune că Pollard spune că impactul pandemiei asupra educației copiilor ar putea fi un motiv suficient de bun pentru lansarea vaccinului.

În urma unor rapoarte, Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) nu va sfătui guvernul britanic să continue o campanie de vaccinare pentru cei sub 18 ani.

Un oficial din domeniul sănătății publice a declarat că cei mici prezintă un risc scăzut de îmbolnăvire și „riscurile de vaccinare nu au fost încă complet elucidate”.

Între timp, un membru al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (Sage) a spus că șansele unui copil de a muri din cauza Covid-19 sunt „unu la un milion”.

Și academicienii au solicitat suspendarea testelor zilnice de testare Covid-19 în școli, pe fondul unei serii de preocupări, inclusiv ineficiența lor în detectarea virusului.

Într-o scrisoare deschisă adresată ministrului educației, Gavin Williamson, aceștia au criticat abordarea, considerând că este „profund îngrijorător” că testele zilnice sunt „prezentate ca o soluție pentru întreruperea educației”.

Sir Andrew – care este președintele JCVI – a spus: „Dacă copiii nu sunt grav afectați, dacă nu sunt principalii factori de transmisie … este probabil mai puțin utilă o cantitate mare de teste.

„Merită să ne gândim la impactul asupra educației”, a spus Sir Andrew – înainte de a adăuga „ar putea fi un motiv pentru vaccinare”.

Cu toate acestea, el are dubii că vaccinarea copiilor va avea vreun impact pe termen lung.

El a declarat pentru The Telegraph că datele „nu par să susțină faptul că copiii sunt vectorul major al transmiterii” și că noile variante vor învinge vaccinul „și vor permite transmiterea să aibă loc”.
„Deci, vaccinarea copiilor va avea vreun impact major?” spune sir Andrew.

El a spus la începutul săptămânii că minorii nu ar trebui să fie vaccinați anti-Covid-19 înainte ca persoanele vulnerabile din alte țări să fie vaccinate.

„(Există) o obiecție morală față de vaccinarea unei populații cu un risc (extrem de scăzut) de boală. Deși știm în multe părți ale lumii, există oameni care vor muri în următoarele trei luni pentru că nu au acces la vaccin”, a declarat Sir Andrew în fața Comitetului științific și tehnologic al parlamentarilor.

„Dacă luăm o perspectivă globală, prioritatea trebuie să fie să salvăm vieți în întreaga lume și să avem puse la dispoziție doze cât mai curând posibil pentru cei cu risc mai mare.”

Calum Semple, profesor de sănătate a copilului și medicină împotriva focarelor la Universitatea din Liverpool, a declarat pentru BBC Radio 4: „Riscul de deces este unul la un milion. Aceasta nu este o cifră pe care o iau din aer, este un risc cuantificabil.

„Știm că în valul unu și valul doi împreună au existat 12 decese la copii – în Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda – și acest lucru este un element rar, deoarece există aproximativ 13-14 milioane de copii în Marea Britanie.

„Așadar, vorbim despre vaccinarea copiilor aici, în principal pentru a proteja sănătatea publică și a reduce transmiterea.

„Și este acceptat faptul că adolescenții care sunt biologic mai asemănători adulților sunt mai predispuși să transmită boala.

„Dar copiii mai mici chiar nu sunt – au aproximativ o jumătate până la o treime mai puține șanse probabile să dobândească virusul și, în mod similar, să îl transmită.

„Așadar, intrăm acum într-o dezbatere etică și morală cu adevărat interesantă despre vaccinarea copiilor în beneficiul altora.”

Prof. Semple, care este, de asemenea, consultant pediatru respirator la Spitalul de Copii Alder Hey, a adăugat: „Acest lucru îl facem fericiți pentru gripă, dar de fapt gripa îi îmbolnăvește și pe copiii foarte mici.”

El a continuat: „Mă străduiesc să nu vaccinez copii numai din cauza problemelor etice și a necesității de a face vaccinul persoanelor în vârstă, care chiar au nevoie de el”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.