Boss-ul de la Samsung a fost AMENDAT după ce s-a drogat cu substanţa care l-a ucis pe Michael Jackson

Publicat:

Moştenitorul şi patronul de facto al conglomeratului sud-coreean Samsung a fost condamnat marţi la plata unei amenzi pentru uz ilegal de propofol, un anestezic puternic, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Lee Jae-yong, a 238-a cea mai bogată persoană din lume conform clasamentului Forbes, a fost condamnat la o amendă de 70 de milioane de woni (52.000 de euro) de tribunalul districtului Seul.


Citeşte şi: Egiptul RIDICĂ starea de urgenţă instaurată în 2017 – Black News

El a fost declarat vinovat pentru că a consumat propofol de mai multe ori în ultimii ani, într-o clinică de chirurgie estetică din Seul.

Propofolul, utilizat în mod normal ca anestezic în chirurgie şi în serviciile de reanimare, este consumat uneori cu titlu recreativ ca substanţă stupefiantă. O supradoză a acestui produs a cauzat moartea artistului american Michael Jackson, în 2009.

În timpul procesului, la începutul lui octombrie, avocaţii lui Lee au susţinut că această substanţă i-a fost administrată din raţiuni medicale.

Însă “cantitatea injectată a fost foarte mare şi natura infracţiunii comise nu este lipsită de importanţă, date fiind responsabilităţile sociale exercitate de acuzat”, a apreciat marţi judecătorul Jang Young-chae în verdictul său.

Lee nu şi-a exprimat punctul de vedere în timpul audierii de marţi şi s-a abţinut să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

Lee Jae-yong, 53 de ani, este vicepreşedintele Samsung Electronics, primul fabricant mondial de smartphone-uri şi cipuri de memorie. El a preluat conducerea conglomeratului după ce tatăl său, Lee Kun-hee, artizanul ascensiunii spectaculoase a grupului, s-a retras din motive de sănătate. Lee Kun-hee a decedat anul trecut.

Lee Jae-yong a fost condamnat în ianuarie la doi ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie, deturnare de fonduri şi alte delicte, în cadrul scandalului de corupţie care a dus la înlăturarea de la putere a fostei preşedinte sud-coreene Park Geun-hye.

Cu toate acestea, el a beneficiat în august de o eliberare condiţionată acordată de guvernul sud-coreean, îngrijorat de consecinţe pentru Samsung, pilon al economiei acestei ţări.

Citeşte şi: ATAC armat într-un mall din SUA (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi!

Lee Jae-yong este vizat de încă o procedură judiciară, într-un alt dosar, cel privind fuziunea controversată a două filiale care a favorizat preluarea de către el a controlului asupra conglomeratului.

Samsung este de departe cel mai mare “chaebol”, companii industriale de familie care domină lumea de afaceri în Coreea de Sud, a 12-a economie a lumii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Luptătorii Maxim Sarmanov și Alexandru Solovei au devenit vicecampioni europeni

Luptătorii Maxim Sarmanov și Alexandru Solovei au devenit vicecampioni europeni Luptătorii de stil greco-roman Maxim Sarmanov și Alexandru Solovei au obținut titlul de vicecampioni europeni,...

O minoră a fost bătută și amenințată de fostul iubit

O minoră a fost bătută și amenințată de fostul iubit Un tânăr de 26 de ani din Drochia a fost reținut de oamenii legii după...

Deputații se întrunesc în ședință plenară

Deputații se întrunesc în ședință plenară Deputații se întrunesc, astăzi, 4 iulie, în ședință plenară. Pe ordinea de zi a Legislativului sunt 17 proiecte de...

Iurie Filip contestă decizia instanței de fond

Iurie Filip contestă decizia instanței de fond Fostul vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNSP), Iurie Filip, demis în 2021 împreună cu toți conducătorii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.