X

Box office nord-american: ‘Deadpool & Wolverine’, 97 de milioane de dolari în al doilea weekend de la debut

Box office nord-american: ‘Deadpool & Wolverine’, 97 de milioane de dolari în al doilea weekend de la debut

“Deadpool & Wolverine”, cu Ryan Reynolds (în rolul Merc With a Mouth, care se autointitulează Mesia al lumii sale) şi Hugh Jackman, a dat o nouă lovitură la box office, adunând 97 de milioane de dolari în al doilea weekend de la lansare.

Potrivit Variety, aceste vânzări de bilete, în scădere cu doar 53% faţă de puternicul său debut de 211 milioane de dolari, reprezintă al optulea cel mai profitabil al doilea weekend din istoria box office-ului naţional, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Doar “Star Wars: The Force Awakens” (149 de milioane de dolari), “Avengers: Endgame” (147 de milioane de dolari) şi “Infinity War” (114 milioane de dolari), “Black Panther” (111 milioane de dolari), “Jurassic World” (106 milioane de dolari), “The Avengers” (103 milioane de dolari) şi “Inside Out 2” (101 milioane de dolari) din luna iunie s-au bucurat de venituri mai mari în al doilea an. “Deadpool & Wolverine” a ocolit senzaţia de anul trecut, “Barbie”, care a ocupat anterior locul 8 cu 93 de milioane de dolari în al doilea weekend.

Până în prezent, “Deadpool & Wolverine” a avut încasări de 395 de milioane de dolari în America de Nord şi 824 de milioane de dolari la nivel mondial, depăşind primele două filme din “Deadpool” – cu 783 de milioane de dolari şi, respectiv, 786 de milioane de dolari – după două weekenduri de la lansare. Continuarea benzii desenate este acum al doilea cel mai profitabil film din 2024, după “Inside Out 2” (1,555 miliarde de dolari la nivel mondial) şi al treilea cu rating R din toate timpurile, după “Joker” (1,07 miliarde de dolari) şi “Oppenheimer” (975 milioane de dolari). Este de aşteptat să treacă de pragul de 1 miliard de dolari în câteva zile.

Epopeea dezastrului “Twisters”, de la Universal, s-a clasat pe locul al doilea în top, cu încasări de 22 de milioane de dolari în cel de-al treilea weekend. Filmul, cu Glen Powell, Daisy Edgar-Jones şi Anthony Ramos în rolurile principale, se menţine în box office, cu 194 de milioane de dolari pe piaţa internă şi 274,4 milioane de dolari la nivel global până în prezent.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

“Trap”, thrillerul lui M. Night Shyamalan, cu Josh Hartnett în rolul unui tată sănătos care devine criminal în serie, a debutat pe locul al treilea cu încasări de 15 milioane de dolari din 3.181 de săli.

“Harold and the Purple Crayon”, adaptat după cartea pentru copii cu acelaşi nume, a rămas în urma filmelor de familie “Despicable Me 4” (pe locul al patrulea, cu 11,2 milioane de dolari în al cincilea weekend de lansare) şi “Inside Out 2” (pe locul al cincilea, cu 6,7 milioane de dolari în al optulea weekend de la lansare) în clasamentul intern, în ciuda faptului că aceste filme rulează deja pe marele ecran de peste o lună.

Tags: box office
Diverse