X

BPR: Tiraspolul a eliberat încă un cetățean moldovean deținut ilegal

BPR: Tiraspolul a eliberat încă un cetățean moldovean deținut ilegal

Încă un cetățean moldovean deținut ilegal în regiunea transnistreană a fost eliberat de așa zisele autorități de la Tiraspol. Este vorba despre Vladimir Dudnic, care a fost reținut pe 4 aprilie 2022 și, de atunci, s-a aflat în detenție în stânga Nistrului, anunță Biroul politici de reintegrare.

BPR notează că subiectul eliberării lui Dudnic s-a aflat constant în vizorul vicepremierului pentru Reintegrare, fiind abordat în dialogul cu partenerii externi, precum și în cadrul platformelor de interacțiune la nivelul reprezentanților politici și al grupurilor de lucru pentru drepturile omului, potrivit deschide.md.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Cu acest prilej, evidențiem conlucrarea activă și axată pe apărarea drepturilor omului pe acest caz de rezonanță cu Reprezentanța Oficiului Avocatului Poporului la Varnița, Misiunea OSCE în Republica Moldova și cu partenerii internaționali, care au adus un aport esențial la obținerea unui rezultat pozitiv. Reiterăm faptul că protecția drepturilor și libertăților fundamentale ale omului rămâne o prioritate absolută pentru Chișinău în dialogul cu partenerii străini și în formatele de interacțiune privind reglementarea transnistreană” se mai notează în comunicat.

În același timp, BPR îndeamnă repetat Tiraspolul să dea curs apelurilor Chișinăului și pe alte cazuri individuale de rezonanță, unde sunt vizați cetățeni ai R. Moldova care sunt ilegal încarcerați și persecutați în regiune: Ermurachi M., Dimov Al., Menzarari S., Malîșev A., Pogorlețchii V., etc.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Tags: BPRseparatistiTiraspol
Justiţie