X

Braconaj în pădurea din Dondușeni

Braconaj în pădurea din Dondușeni

Inspectorii de mediu au descoperit un caz de braconaj în pădurea sectorului silvic nr. 9 Ocolul Silvic din raionul Dondușeni. Două căprioare au fost dobândite ilegal prin metode interzise.

Potrivit Inspectoratului, colaborarea cu Ocolul Silvic Dondușeni și Inspectoratul de Poliție a dus la identificarea a două persoane și a unui automobil Opel-Vectra parcat în apropierea fondului forestier, transmite Știri.md.

În apropierea automobilului au fost depistate două animale sălbatice, un căprior și o căprioară, care au fost omorâte și ascunse.

Citeşte şi: Un medic controversat trage semnalul de alarmă: ‘Vaccinul anti-Covid creşte numărul de cancere!’ – Stiripesurse.md

Uneltele folosite în procesul de braconaj, printre care 15 lațuri, două cuțite de vânătoare și un topor, au fost ridicate de oamenii legii.

Animalele au fost examinate de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, care a confirmat că erau de specie căprior și au fost omorâte prin strangulare și tăiere. Prejudiciul cauzat regnului animal constituie 25.000 lei conform legislației specifice.

Braconaj în pădurea din Dondușeni

Investigația a fost preluată de Inspectoratul de Poliție Dondușeni, încadrând cazul sub art.233 Codul Penal RM. 

„Suntem martorii unor evenimente îngrijorătoare care afectează mediul înconjurător și regnul animal. Tăierile ilegale de arbori și cazurile de braconaj reprezintă amenințări grave pentru echilibrul natural și diversitatea biologică. Inspectoratul pentru Protecția Mediului, ia măsuri concrete pentru a proteja și conserva resursele naturale. Însă, avem nevoie de sprijinul fiecărui locuitor pentru a face acest efort eficient și durabil. Prin efortul comun, putem crea o comunitate durabilă, în armonie cu natura. Împreună, să păstrăm frumusețea și sănătatea mediului nostru, asigurând un viitor prosper pentru toți!”, se arată în comunicatul Inspectoratului. 

Tags: braconajDonduşeni
Social