Braconierii au ucis mai mulţi rinoceri în Africa de Sud pentru a satisface cererea din Asia

Publicat:

Africa de Sud a asistat la o creştere a numărului de rinoceri ucişi ilegal pentru coarnele lor în prima jumătate a anului 2022, pe măsură ce braconierii au început să vâneze tot mai mult în parcuri naturale private, a anunţat luni ministrul Mediului din această ţară, citat de Reuters, potrivit agerpres

De zece ori mai mulţi rinoceri au fost ucişi la nivel naţional în raport cu prima jumătate a anului trecut, ridicând totalul lor la 259. Braconajul din cea mai industrializată ţară a Africii crescuse deja anul trecut după scăderea din 2020 asociată cu restricţiile anti-COVID-19.


Citește și : Noi incendii de vegetaţie în sudul Franţei; 4 pompieri au fost răniţi

Africa de Sud deţine aproximativ jumătate din totalul populaţiei periclitate de rinoceri negri de pe continentul african şi este, totodată, ţara în care trăieşte cea mai mare populaţie de rinoceri albi din lume, o specie al cărei statut a fost inclus în categoria “aproape ameninţată”.

Acţiunile de conservare s-au intensificat în renumitul Kruger National Park, făcându-i pe braconieri să înceapă să vâneze în parcuri private şi în provincia KwaZulu-Natal, au arătat datele publicate de Ministerul Mediului din Africa de Sud.

“Tendinţele recente în ceea ce priveşte braconajul rinocerilor arată o îndepărtare de Parcul Kruger către rezervaţii private din KwaZulu-Natal, unde majoritatea rinocerilor au fost ucişi în acest an”, a declarat Barbara Creecy, ministrul Mediului din această ţară.

Braconajul rinocerilor implică adeseori atât braconieri locali, cât şi organizaţii infracţionale internaţionale, care transportă fraudulos coarnele de rinocer în afara graniţelor ţării.

Citește și : Prins cu două sandviciuri la bord, un pasager a fost AMENDAT cu 2.000 de dolari

Ministrul sud-african a spus că cererea de coarne de rinocer este deosebit de mare în Asia, unde aceste produse sunt exportate spre ţări precum China, Malaezia şi Vietnam.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Președinta Sandu condamnă atacurile barbare împotriva Ucrainei

Președinta Sandu condamnă atacurile barbare împotriva Ucrainei Președinta Maia Sandu condamnă atacurile barbare ale Rusiei împotriva Ucrainei. Citește și:  Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am...

PAS a stabilit următorii pași privind informarea cetățenilor despre referendumul din octombrie

PAS a stabilit următorii pași privind informarea cetățenilor despre referendumul din octombrie A avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS)....

Chișinăul devine pentru câteva zile centrul financiar internațional

Chișinăul devine pentru câteva zile centrul financiar internațional În această săptămână, Chișinăul devine centrul financiar internațional. Circa 100 de reprezentanți ai băncilor centrale și ai...

A lovit o asistentă medicală cu piciorul în spate și va sta un an după gratii

A lovit o asistentă medicală cu piciorul în spate și va sta un an după gratii Un bărbat de 30 de ani din Chișinău va...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.