X

Brandon Lewis: Conservatorii britanici lucrează pentru organizarea de alegeri naţionale în 2022

Conservatorii lucrează pentru organizarea de alegeri naţionale în 2022, a declarat duminică preşedintele Partidului Conservator, Brandon Lewis, în cadrul Congresului partidului, exprimându-şi speranţa că premierul Theresa May va conduce partidul în cadrul viitorului vot, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit media, premierul britanic, sub presiune în legătură cu Brexitul, ar putea lua în considerare convocarea de alegeri anticipate. Theresa May a apreciat că aceasta nu ar fi în interesul naţional.

Citește și : Erdogan şi-a încheiat vizita în Germania inaugurând marea moschee la Koln

“Următoarele alegeri generale vor avea loc în 2022”, a declarat Lewis pentru Sky News. Întrebat dacă May va conduce conservatorii la următoarele alegeri, el a declarat: “Sper că o va face şi cred că o va face”.

Liderul conservatorilor scoţieni Ruth Davidson a diminuat impactul pe care l-ar avea asupra Brexitului o neînţelegere cu Uniunea Europeană, afirmând că aceasta ar fi ajutat de fapt la reluarea negocierilor pentru Brexit.

Marea Britanie urmează să părăsească UE pe 29 martie 2019, dar până în prezent nu există un acord cu Bruxellesul privind viitoarele relaţii, iar unii parlamentari britanici susţin ideea organizării unui nou referendum de tipul celui desfăşurat în iunie 2016, când o majoritate a electoratului britanic s-a pronunţat pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

În pofida progreselor, rămân încă de soluţionat capitole importante din acest acord, în special situaţia frontierei nord-irlandeze şi viitoarele relaţii economice dintre UE şi Marea Britanie.

Citește și : Kosovo: Proteste la Pristina împotriva unui schimb de teritorii cu Serbia

După ce liderii europeni i-au respins propunerile la summitul desfăşurat săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a cerut Uniunii Europene să vină cu o alternativă la aceste propuneri, pentru a se putea ieşi din impasul în care au ajuns negocierile, dar a asigurat că nu va accepta niciodată o scindare a Regatului Unit, referire la viitoarea situaţie a frontierei nord-irlandeze, ea avertizând de asemenea că guvernul de la Londra va continua să se pregătească şi pentru o ieşire din UE fără niciun acord, dacă actualul blocaj nu va putea fi depăşit.

Tags: alegeri anticipatealegeri generaleBrandon Lewisbrexitmarea britanieTheresa Mayuniunea europeana
Categorii: Diaspora