Brazilia anunță peste 66.000 de cazuri de infectare cu coronavirus

Publicat:

Brazilia, cea mai afectată ţară de COVID-19 din America de Sud, a raportat până acum peste 66.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, au anunţat luni autorităţile medicale, citate de DPA, potrivit agerpres.

Duminică, autorităţile au recenzat 4.613 de cazuri noi – a doua cea mai mare creştere zilnică de la apariţia focarului de coronavirus în această ţară, după cea de vineri.


Citește și: Mareşalul Khalifa Haftar respinge acordul mediat de ONU: ‘Am mandatul poporului libian!’

Între timp, numărul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 4.535, după raportarea a alţi 338 de morţi.

Potrivit Observatorului Universităţilor din Brazilia, numărul deceselor provocate de noul coronavirus s-a dublat în opt zile.

Citește și: Curtea Supremă a Braziliei dă undă verde pentru anchetarea lui Jair Bolsonaro

În unele părţi ale ţării, spitalele şi-au atins limitele, din cauza cazurilor în creştere rapidă şi, uneori, a sistemului de sănătate precar, în timp ce în Rio de Janeiro nu mai există paturi disponibile la terapie intensivă în spitalele publice.

În Manaus, capitala statului Amazonas, un recipient frigorific a fost plasat în faţa unui spital important pentru depozitarea cadavrelor şi au fost săpate gropi comune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.