X

Brazilia atinge un nou prag dramatic de infectări

Brazilia a înregistrat miercuri 70.574 de noi cazuri de COVID-19 într-o zi, numărul cel mai ridicat de la începutul pandemiei care a făcut peste 183.000 de morţi în ţară, notează AFP, potrivit agerpres.

Precedentul record de contaminări era de 69.074 de cazuri şi data de la 29 iulie.

Citește și: Vicele american va fi vaccinat în public

În 24 de ore, au fost înregistrate 936 de decese, dintr-un total de 183.735 contabilizate din martie, potrivit Ministerului Sănătăţii.

La rândul lor, autorităţile din Sao Paulo au raportat primul caz de reinfectare. Este vorba despre o femeie de 41 de ani care a mai contractat coronavirusul în iunie.

De la începutul lui noiembrie, gigantul sud-american cunoaşte o recrudescenţă a cazurilor şi deceselor care îngrijorează autorităţile medicale în pragul sărbătorilor de sfârşit de an.

Rio de Janeiro, cu cei 17 milioane de locuitori, este statul cu mortalitatea cea mai ridicată: 140 pentru 100.000 de locuitori, faţă de 87 pentru întreaga ţară şi 96 pentru Sao Paulo.

Ministerul brazilian al Sănătăţii a dezvăluit un plan naţional de imunizare şi a anunţat marţi că doreşte să vaccineze “populaţia în general” în cele 16 luni care vor arma aprobării unui vaccin de către autoritatea sanitară braziliană, Anvisa.

Citește și: Flavio Cotti, fostul preşedinte al Elveţiei, a murit de COVID

Ministerul Sănătăţii vizează imunizarea acel puţin 70% din populaţie, circa 150 de milioane de persoane.

După ce s-a arătat foarte sceptic în privinţa vaccinurilor, preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, şi-a schimbat tonul miercuri, afirmând că apropiata campanie de imunizare va permite “revenirea ţării la normal”.

Jair Bolsonaro a contractat coronavirusul în iulie şi s-a restabilit după aproape trei săptămâni.

Tags: ANVISAcoronaviruscovid-19Jair BolsonaroRio de JaneiroSao Paulo
Categorii: Știrile zilei