Brazilia devine aliat major non-NATO

Publicat:

SUA au desemnat miercuri Brazilia un aliat major non-NATO, o decizie anunţată din luna mai de preşedintele Donald Trump, relatează dpa, potrivit agerpres.

Decizia ar urma să-i asigure Braziliei acces mai larg la achiziţiile de arme americane.


Citeşte şi: După 14 ani de polemici, Olanda INTERZICE vălul islamic

“Fac această desemnare în semn de recunoaştere a angajamentelor recente ale guvernului Braziliei de a spori cooperarea în materie de apărare cu SUA şi în semn de recunoaştere a interesului nostru naţional în aprofundarea coordonării în domeniul apărării cu Brazilia”, se menţionează în mesajul trimis de Casa Albă congresului SUA în mai.

Când preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a vizitat Washingtonul în luna martie, Donald Trump a spus că va sprijini chiar aderarea la NATO a ţărilor sud-americane.

Citeşte şi: Trump îi întinde o mână de ajutor lui Putin

Bolsonaro – numit “Donald Trump al Braziliei” în timpul campaniei sale electorale de anul trecut – şi preşedintele SUA sunt amândoi percepuţi drept populişti de dreapta, notează dpa.

După ce a Bolsonaro şi-a preluat mandatul pe 1 ianuarie, cele două mari state americane au încercat să-şi dezvolte relaţiile în comerţ şi alte zone.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Produse și dispozitive cosmetice pentru utilizare profesională depistate tăinuite printre bagaje personale

Produse și dispozitive cosmetice pentru utilizare profesională depistate tăinuite printre bagaje personale Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Leușeni, după ce au supus...

OMS a aprobat prima testare pentru diagnosticarea „Variolei Maimuței”

OMS a aprobat prima testare pentru diagnosticarea „Variolei Maimuței” Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a dat acordul pentru testarea-diagnostic in vitro (DIV) pentru mpox, sau...

Revolut îi cere companiei Meta să despăgubească victimele fraudelor

Revolut îi cere companiei Meta să despăgubească victimele fraudelor Banca britanică Revolut a cerut joi companiei Meta să despăgubească victimele fraudelor, în loc să-și partajeze...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.