X

Brazilia începe vaccinarea în masă a populaţiei

În Brazilia a început luni vaccinarea împotriva coronavirusului, la o zi după autorizarea de urgenţă a vaccinurilor SinoVac şi AstraZeneca, transmite dpa. Au prioritate la vaccinare angajaţii din domeniul medical, bătrânii peste 60 de ani şi indigenii din zonele protejate.

Campania a fost lansată în 10 state din cele 26 ale federaţiei braziliene, a informat presa locală, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Trump deschide porţile SUA pentru europeni şi brazilieni

Au apărut numeroase probleme, unele fiind provocate de graba cu care a acţionat guvernul, la presiunea publicului, începând vaccinarea mai devreme decât intenţiona iniţial.

Autoritatea sanitară naţională (Anvisa) a emis autorizaţiile necesare duminică, iar ministrul sănătăţii, Eduardo Pazuello, afirmase că vaccinarea urmează să înceapă la cinci zile după acest pas oficial.

Brazilia dispune de şase milioane de doze de vaccin SinoVac, produse în statul Rio de Janeiro conform unui contract cu producătorul din China, pentru o populaţie de 210 milioane. Guvernatorul statului, Joao Doria, reţine circa 1,5 milioane de doze, cât permit reglementările, iar restul de 4,5 milioane sunt distribuite de guvern.

Vezi şi: O basculantă a strivit cel puţin 15 muncitori care DORMEAU pe marginea drumului (VIDEO)

Preşedintele Jair Bolsonaro şi-a exprimat de mai multe ori neîncrederea faţă de vaccinul chinezesc, dar guvernul de la Brasilia a ales Sinovac după ce nu a reuşit să importe din India două milioane de doze de vaccin AstraZeneca/Oxford University.

Conform datelor oficiale, în Brazilia au contractat până acum coronavirusul 8,5 milioane de oameni, din care 210.000 au decedat.

Tags: AstraZenecaAutoritatea sanitară naţională (Anvisa)BrasiliaBraziliaEduardo PazuelloJair BolsonaroJoao DoriaRio de JaneiroSinovacvaccin
Categorii: Știrile zilei