X

Breaking News! Reacții dure după investirea în funcție a noului guvernator, BNM, Anca Dragu

Breaking News! Reacții dure după investirea în funcție a noului guvernator, BNM, Anca Dragu

De la câteva ore după numirea în funcție a noului guvernator BNM, zvonurile de pe coridoarele Parlamentului spun că modul cum s-a desfășurat situația din jurul schimbării guvernatorului BNM a fost neașteptat pentru toți, iar scenariul s-a croit pe ore, scrie Dumitru Ciorici pe canalul său de Telegram.

Citește și Fosta președintă a Senatului României, Anca Dragu, numită de Parlament în funcția de guvernator al BNM

(…) Legenda spune că Dragu i-ar fi fost recomandată în calitate de viceguvernator lui Armașu de către guvernatorul României, Mugur Isărescu, în încercarea de a fortifica BNM cu expertiză de pe mai multe flancuri. Mai ales că, după cum se știe, Octavian Armașu s-a acoperit deseori cu protecția, pe care și-a croit-o abil, uneori nemeritată, de la reprezentanții FMI, care insistă pe independența băncilor centrale până în pânzele albe.

(…) În apropiere de decizia cu privire la un desemnarea unui viceguvernator, nu e clar ce a făcut Armașu, însă acesta ar fi propus Parlamentului, totuși, o altă candidatură decât recomandarea lui Isărescu.

(…) Nimic nu prevestea ce s-a întâmplat. Ieri, 21 decembrie, când veni ziua audierilor la Parlament, PAS ar fi încercat mai în glumă să propună demiterea lui Armașu, fapt cu care, surpriză – socialiștii au fost de acord (doar împreună îl puteau demite). Aprigi luptători pentru recuperarea miliardului, pentru PSRM ar fi fost dificil să explice electoratului de ce nu susțin demiterea “oamenilor aduși în era Plahotniuc” și de ce nu se fac progrese în recuperarea banilor delapidați. Socialiștii au votat.

(…) Surpriza votului PSRM ar fi determinat PAS să includă viteza a 7-a, să rezolve cu cetățenia timp de o zi și, astfel, o posibilă candidatură pentru funcția de viceguvernator, după verificări în UE, să devină în 24 de ore de fapt… guvernator BNM.

Reamintim că Fosta președintă a Senatului României, Anca Dragu, a fost numită de Parlament în funcția de guvernator al BNM.

Tags: AncaBNMguvernatorparlamentreacții
Politică