X

Brexit: Britanicii îşi vor pierde dreptul de vot şi dreptul de a fi aleşi la alegerile locale din Berlin

Mii de cetăţeni britanici îşi vor pierde dreptul de a vota şi dreptul de a candida la alegerile locale din oraşul-land Berlin după ce Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie, relatează DPA, scrie Agerpres.

Conform unei măsuri aprobate miercuri de comisia de afaceri europene din consiliul local din Berlin, aleşii locali cu cetăţenie britanică din consiliile districtuale trebuie să renunţe la mandat.

Citește și : Criza din Venezuela: Rusia îl invită pe Guaido să negocieze cu Maduro

Măsura urmează să fie adoptată la una din viitoarele sesiuni plenare ale legislativului local din Berlin, probabil la 7 martie, a declarat pentru DPA alesul local Benedikt Lux din partea Verzilor.

Cei aproximativ 18.000 de cetăţeni britanici care trăiesc la Berlin se vor confrunta de asemenea şi cu alte provocări din cauza Brexit-ului, indiferent dacă va fi obţinut sau nu un acord cu UE.

Citește și : Nominalizările la premiul World Press Photo 2019 (GALERIE FOTO)

În cazul în care Brexit-ul nu va fi amânat şi va avea loc la 29 martie, locuitorii britanici ai capitalei germane vor avea nevoie de un permis de şedere şi îşi vor pierde dreptul de la vota la alegerile europene din luna mai.

Tags: alegerile europeneBenedikt LuxberlinbritaniciRegatul Unituniunea europeanavot
Categorii: Diaspora