Brexit duce la micșorarea tabletelor de ciocolată și a pâinilor

Publicat:

Brexit a dus la micșorarea tabletelor de ciocolată și a pâinilor, acesta fiind un mod prin care companiile contracarează potențialele creșteri de prețuri, informează Bloomberg, potrivit mediafax.

Între septembrie 2015 și iunie 2017, 206 produse din Marea Britanie au scăzut în dimensiuni și gramaje și doar 79 au crescut, potrivit unui studiu al autorității britanice pentru statistică ONS, publicat luni. ONS spune că prețurile rămân neschimbate, dar dimensiunile produselor scad.


Citește și : Israelul a inaugurat un nou aeroport internaţional în apropiere de Marea Roşie

Cele mai multe scăderi ale dimensiunilor s-au înregistrat pentru pâine și cereale (36), urmate de produsele de îngrijire personală (31), produse din carne (25), ciocolată, gemuri și produse zaharoase (25).

Ideea de contracție a câștigat teren în Regatul Unit pentru că firmele se confruntă cu costuri mai mari dar caută modalități de a evita creșteri de prețuri.

Unul dintre exemplele cele mai cunoscute este din 2016, după votul pentru Brexit, cînd Mondelez International a redus greutatea ciocolatelor Toblerone, mărind golul dintre segmentele triunghiulare ale batoanelor. Acestea au revenit la dimensiunile originale, în urma numeroaselor plângeri ale consumatorilor.

ONS a confirmat faptul că tabletele de ciocolată sunt potrivite pentru noua tendință, chiar dacă pâinea, cerealele sau produsele de îngrijire se află în topul scăderilor dimensiunilor.

Citește și : Bilantul exploziei din Mexic a crescut la 89 de morti

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.