Brexit. Michel Barnier are în vedere o posibilă perioadă de tranziţie până la sfârşitul anului 2020

Publicat:

Negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, s-a referit la o posibilă perioadă de tranziţie până la sfârşitul lui 2020 pentru a menţine relaţiile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, potrivit unui interviu publicat luni de cotidianul francez Les Echos, transmite AFP, conform agerpres.

“În stadiul actual, nu am mandat pentru a negocia asupra acestui punct (o perioadă de tranziţie). Dacă ajungem însă la un acord privind o retragere ordonată a Marii Britanii, o asemenea perioadă, scurtă şi încadrată, este posibilă”, a declarat Michel Barnier pentru mai multe jurnale europene.


“Ar fi logic să acopere perioada financiară în curs, deci până în 2020. Ne-ar lăsa puţin mai mult timp pentru a pregăti viitoarea relaţie”, a adăugat el, potrivit afirmaţiilor publicate pe site-ul lesechos.fr.

Vezi şi: Imagini ŞOCANTE. Un bărbat aruncă cu sânge rece o femeie pe şinele de cale ferată – VIDEO

În discursul său de la Florenţa (Italia), la 22 septembrie, premierul britanic, Theresa May, a propus o perioadă de tranziţie de doi ani după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În această perioadă, relaţiile ar fi menţinute, în timp ce Marea Britanie trebuie să părăsească UE la 29 martie 2019.

“O asemenea perioadă ar fi posibilă numai cu condiţia să fie încadrată de menţinerea întregii arhitecturi de reglementare şi supervizare europene, inclusiv sub aspectul jurisdicţiei. Ar fi menţinerea statu-quo economic şi a tuturor obligaţiilor Marii Britanii”, a insistat Michel Barnier.

În cursul unui summit desfăşurat la Bruxelles săptămâna trecută, liderii UE au ajuns la o înţelegere pentru a începe să pregătească între ei negocierile asupra viitoarei relaţii cu Londra. Ei subliniat, totuşi, absenţa unor “progrese suficiente” în discuţiile pentru Brexit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

29 septembrie, Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare. Cât risipim anual

29 septembrie, Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare. Cât risipim anual Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) se sărbătoreşte la 29 septembrie....

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața Un moldovean de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui grav accident în Italia....

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris Ion Cuțelaba a obținut prima victorie în "Ultimate Fighting Championship" după un an și jumătate....

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii Potrivit experților, rețeaua poate ajuta cu adevărat la dezvoltarea copilului, dar folosirea îndelungată a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.