Brexit. Organizaţia ‘Vote Leave’ a încălcat regulile privind finanţarea

Publicat:

Comisia Electorală din Marea Britanie a anunţat marţi că organizaţia ‘Vote Leave’, care înaintea referendumului din 2016 a condus campania pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană, nu şi-a declarat cooperarea cu o altă organizaţie, transmite dpa, potrivit agerpres.

Raportul Comisiei Electorale sporeşte controversele referitoare la campania politică din Marea Britanie în vederea părăsirii Uniunii Europene şi survine pe fondul cererilor din partea parlamentarilor de a fi organizat un nou referendum privind Brexitul.


Citeşte şi: Trump este criticat de toată lumea în SUA, după întâlnirea cu Putin

”Am găsit probe semnificative ale activităţii comune nedeclarate între Vote Leave, organizaţia care a condus campania pro-Brexit, şi grupul de campanie BeLeave”, se menţionează în raportul citat.

Documentul arată că este indubitabil faptul că toate cheltuielile făcute de BeLeave şi de fondatorul său, Darren Grimes, au făcut parte dintr-un ‘plan comun cu Vote Leave’.

Citeşte şi: Putin va permite americanilor să-i interogheze pe ruşii acuzaţi de implicare în alegerile din SUA

Cheltuielile făcute de BeLeave, printre care 675.315 lire sterline pentru servicii efectuate de firma Aggregate IQ, trebuie să fie tratate ca fiind implicate de organizaţia ‘Vote Leave’.

În luna mai, Comisia Electorală britanică a amendat organizaţia Leave.EU, care a fost condusă de Nigel Farage, fostul fondator al UKIP (eurosceptic), pentru ‘încălcări multiple ale legii electorale’ în finanţarea campaniei sale pentru ieşirea din UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.