X

Brexit-ul, pe agenda reuniunii liderilor din UE din septembrie de la Salzburg

Liderii din Uniunea Europeană vor discuta despre Brexit la reuniunea pe care o vor avea la 20 septembrie în oraşul austriac Salzburg, a precizat biroul premierului britanic Theresa May, după discuţii pe care aceasta le-a avut cu cancelarul austriac Sebastian Kurz, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“La summit se va discuta de asemenea despre migraţia ilegală, iar în legătură cu acest lucru premierul a confirmat că Marea Britanie va continua să lucreze îndeaproape cu UE acum şi după Brexit”, a precizat biroul lui May într-un comunicat transmis sâmbătă.

Citește și : Viktor Orban spune că „nu vrea o Uniune Europeană condusă de Franţa”

Marea Britanie încă nu a convenit asupra relaţiei comerciale pe termen lung cu UE şi nici nu a finalizat acordul de tranziţie care ar urma să intre în vigoare după ieşirea din blocul comunitar la 29 martie anul viitor.

Negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, a respins joi elementele cheie ale noilor propuneri ale Londrei privind comerţul, chiar dacă el şi omologul său britanic Dominic Raab şi-au exprimat hotărârea comună de a ajunge la o înţelegere până în octombrie.

Citește și : James Mattis: SUA nu au adoptat o politică în sensul schimbării regimului din Iran

Kurz, a cărui ţară deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, s-a întâlnit vineri cu May la Salzburg şi a spus că este important pentru ambele părţi să evite un Brexit ‘dur’ sau dezordonat.

Tags: brexitmarea britanieSalzburgSebastian KurzTheresa Mayuniunea europeana
Categorii: Diaspora