Bridget Brink este noul ambasador american la Kiev

Publicat:

Preşedintele american Joe Biden a selectat-o pe Bridget Brink, actual ambasador al SUA în Slovacia, pentru postul de ambasador la Kiev, a relatat miercuri euractiv.com, potrivit agerpres.

Potrivit CNN, Biden nu o desemnat-o oficial pe Bridget Brink întrucât el aşteaptă confirmarea din partea guvernului ucrainean. Aprobarea face parte din procedura standard de numire a unui nou ambasador al SUA.


Citeşte şi: Membrana coronavirusului SARS-CoV-2 poate fi dezintegrată prin folosirea apei de gură (studiu) – Black News

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că numele noului ambasador al SUA la Kiev va fi anunţat ”în foarte scurt timp”.

Bloomberg News anunţase că Bridget Brink este favorită pentru postul respectiv, adăugând că administraţia Biden doreşte să aibă la Kiev un diplomat de carieră cu experienţă în problemele Europei de Est, în contextul creşterii tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia.

Brink se află la post în Slovacia din iulie 2019. Anterior, ea a lucrat în cadrul Consiliului de Securitate Naţională şi la ambasadele SUA din Serbia, Uzbekistan şi Georgia.

Citeşte şi: China FURĂ startul în cursa înarmărilor metaverse – Black News

Bridget Brink a fost implicată activ în negocierea asistenţei pentru Ucraina, în special în sectorul energiei.

SUA nu mai au ambasador la Kiev începând din 2019, când preşedintele de la acea vreme Donald Trump a retras-o pe Marie Yovanovitch. De atunci, ambasada este condusă de Kristina Kvien, însărcinat cu afaceri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Germania îl va primi pe Biden cu cele mai înalte onoruri săptămâna viitoare

Germania îl va primi pe Biden cu cele mai înalte onoruri săptămâna viitoare Germania îl va primi pe preşedintele SUA, Joe Biden, cu cele mai...

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.