Brigada ONU din Congo a deschis focul la un post de frontieră; doi morți

Publicat:

Soldații dintr-o brigadă de intervenție a ONU în Republica Democrată Congo au deschis focul la un post de frontieră, ucigând cel puțin două persoane și rănind alte 15, au anunțat duminică guvernul congolez și forța de menținere a păcii, potrivit CNN, scrie mediafax.

Incidentul de la postul de frontieră dintre Congo și Uganda din Kasindi, situat în estul țării, este cel mai recent în care este implicată misiunea de menținere a păcii din Congo, cunoscută sub numele de MONUSCO, care se află sub presiune în urma unor zile de proteste.


Citește și : Noi incendii de vegetaţie în sudul Franţei; 4 pompieri au fost răniţi

Nu a fost clar motivul pentru care soldații au deschis focul.

„Acest incident grav a provocat pierderi de vieți omenești și răniri grave”, a declarat Bintou Keita, reprezentantul special al secretarului general al Națiunilor Unite în Congo.

Keita și guvernul congolez au declarat că a fost demarată o anchetă și că presupușii autori au fost arestați.

„În fața acestui comportament incalificabil și iresponsabil, autorii împușcăturilor au fost identificați și arestați în așteptarea concluziilor anchetei care a început deja în colaborare cu autoritățile congoleze”, a declarat Keita.

Ea a adăugat că s-a luat legătura cu țara de origine a soldaților, astfel încât să poată fi inițiate de urgență proceduri judiciare. Keita nu a menționat numele țării.

Guvernul congolez a anunțat că o anchetă provizorie a arătat că doi congolezi au fost uciși și alți 15 au fost răniți.

„Guvernul, împreună cu MONUSCO, a lansat o anchetă pentru a cunoaște motivele unei astfel de crime și pentru a obține pedepse severe”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Patrick Muyaya.

Citește și : Prins cu două sandviciuri la bord, un pasager a fost AMENDAT cu 2.000 de dolari

El a precizat că trupele de menținere a păcii implicate în incident nu vor mai face parte din contingentele MONUSCO până la finalizarea unui plan de retragere a întregii forțe din Republica Democratică Congo. MONUSCO a luat locul unei operațiuni anterioare a ONU în 2010. În 2021, MONUSCO avea peste 12.000 de soldați și 1.600 de polițiști desfășurați în Congo.

De la începutul protestelor de lunea trecută, cel puțin 20 de persoane, inclusiv trei membri ai forțelor de menținere a păcii, au fost ucise. Protestatarii sunt nemulțumiți de faptul că misiunea nu a reușit să protejeze civilii împotriva milițiilor care, de ani de zile, fac ravagii în regiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lana Del Rey s-a căsătorit cu Jeremy Dufrene

Lana Del Rey s-a căsătorit cu Jeremy Dufrene Cântăreața Lana Del Rey, în vârstă de 39 de ani, s-a căsătorit cu Jeremy Dufrene, un ghid...

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să ‘antreneze’ bacterii pentru a restaura frescele din biserici

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să 'antreneze' bacterii pentru a restaura frescele din biserici În timp ce microbiologul spaniol Pilar Bosch căuta...

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed Jurnalistul Richard Kay a dezvăluit că a avertizat-o pe Prințesa Diana despre...

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA O femeie de 42 de ani a recunoscut că a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.