X

Brigitte Bardot îl ‘alertează’ pe Erdogan în legătură cu soarta animalelor fără stăpân din Turcia

Brigitte Bardot îl ‘alertează’ pe Erdogan în legătură cu soarta animalelor fără stăpân din Turcia

Fosta actriţă franceză Brigitte Bardot s-a adresat marţi preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan pentru a-l “alerta în legătură cu o ameninţare îngrozitoare care planează asupra animalelor fără stăpân” din Turcia în contextul unui proiect de lege aflat în curs de examinare, informează AFP.

Fosta vedetă din industria cinematografică, a cărei fundaţie susţine cauza animalelor, a criticat într-o scrisoare, a cărei copie a fost obţinută de AFP, un proiect de lege foarte controversat, care ar viza eutanasierea celor aproximativ 4 milioane de câini vagabonzi din Turcia, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Turcia a fost până în prezent un exemplu de compasiune pentru pisicile şi câinii fără stăpân, care pot trăi în armonie cu populaţia”, a scris Brigitte Bardot.

“Nu lăsaţi Turcia să devină o ţară neiubită şi criticată pentru indiferenţa şi cruzimea sa faţă de fiinţele sensibile care sunt tovarăşii noştri cei mai fideli”, a insistat ea.

Proiectul de lege, care a generat proteste ample şi mobilizarea activiştilor care militează pentru drepturile animalelor, precum şi a opoziţiei parlamentare, este examinat în această perioadă într-o comisie parlamentară înainte de a fi prezentat în curând în faţa deputaţilor turci.

Textul prevede capturarea şi sterilizarea câinilor vagabonzi, mergând până la eutanasierea celor care nu vor fi adoptaţi.

“Pe lângă faptul că sunt pline de cruzime, uciderea sau capturarea sunt măsuri contraproductive, care nu vor face decât să agraveze problema numărului prea mare de câini şi pisici fără stăpân”, a scris Brigitte Bardot în acelaşi document.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

“Avem o problemă cu câinii vagabonzi, care nu există în nicio ţară dezvoltată”, a declarat la sfârşitul lunii mai preşedintele Erdogan, menţionând în special creşterea numărului de cazuri de turbare – Turcia fiind clasată ca “ţară cu risc ridicat” din acest punct de vedere de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) – şi a numărului de accidente cauzate de câini, care au provocat în ultimii ani 55 de decese şi peste 5.000 de persoane rănite.

O nouă demonstraţie a fost organizată marţi seară la Istanbul pentru a protesta faţă de această lege.

Tags: Brigitte Bardotturcia
Diverse