Britanica Alys Tomlinson, cea mai bună fotografă a anului 2018 la Sony World Photography Awards

Publicat:

Britanica Alys Tomlinson a fost aleasă cea mai bună fotografă a anului 2018 la prestigioasele Sony World Photography Awards. Numele câştigătoarei a fost anunţat la gala desfăşurată joi seara la Londra, fotografa primind un premiu de 25.000 de dolari (20.000 de euro) pentru proiectul său ‘Ex-Voto’, relatează EFE, conform agerpres.

Sony World Photography Awards, organizată de World Photography Organisation, este cea mai diversificată competiţie de fotografie din lume. Cea de-a 11-a ediţie a înregistrat un număr record de 320.000 de înscrieri din peste 200 de ţări şi teritorii, conţinând unele din cele mai reuşite fotografii realizate în ultimul an.


Citește și : Fâşia Gaza : Doi palestinieni au fost uciși într-o nouă zi de proteste la graniţa cu Israel

Instantaneele lui Tomlinson – care înfăţişează o notă manuscrisă îndoită cu grijă şi ascunsă într-o rocă, cruci gravate într-o piatră sau alte ofrande cu semnificaţie religioasă – au fost făcute la Lourdes (Franţa), Ballyvourney (Irlanda) şi Grabarka (Polonia).

Imaginile reflectă expresii de recunoştinţă şi speranţă anonime ale pelerinilor creştini în diferite locuri de pelerinaj din întreaga lume.

Premiul pentru contribuţia extraordinară în domeniul fotografiei a fost acordat fotografei Candida Höfer.

La categoria Open, fotograful anului a fost desemnat Veselin Atanasov din Bulgaria.

Megan Johnson, de 16 ani din Statele Unite, a fost desemnată tânăra fotografă a anului şi a fost premiată pentru imaginea intitulată ”Still”. Surprinsă pe stâncile de lângă locuinţa acesteia din Connecticut, imaginea alb-negru redă singurătatea complexă şi fascinantă pe care fotografa o întâlneşte în viaţa cotidiană.

Citește și : Marea Britanie : Prinţul Charles, desemnat succesorul reginei Elisabeta la conducerea Commonwealth

Studentul fotograf al anului a fost desemnat Samuel Bolduc, Canada, în vârstă 20 de ani. Cadrele sale au ca temă problema deşeurilor din plastic aflate în mediul înconjurător şi subliniază nevoia urgentă de a opri poluarea.

Toţi câştigătorii, finaliştii şi imaginile înscrise pot fi văzute la expoziţia Sony World Photography Awards 2018, care are loc la Somerset House, în Londra, în perioada 20 aprilie – 6 mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.