Britanicii care au plecat să lupte în Ucraina se expun la ‘probleme uriaşe’

Publicat:

Soldaţi britanici plecaţi voluntari în “număr foarte mic” să lupte în Ucraina se expun la “probleme uriaşe” şi riscă să determine Rusia să considere în mod eronat Marea Britanie ca beligerantă, a avertizat joi secretarul de stat britanic de la Apărare James Heappey, citat de France Presse, potrivit agerpres.

Heappey a confirmat la SkyNews că un “număr foarte mic de soldaţi” au plecat în Ucraina după invazia rusă.


Citeşte şi: Comisie de anchetă a Parlamentului European cu privire la presupusa utilizare în UE a softului de spionaj Pegasus – Black News

“Vor avea o mulţime de probleme”, a avertizat el. “Este în primul rând ilegal ca militarii britanici să dezerteze, dar dezertarea pentru a lupta într-un război străin este pur şi simplu inacceptabilă şi riscă sincer ca Marea Britanie să fie etichetată greşit de Rusia drept beligerant”.

“Acesta nu este absolut cel mai bun lucru de făcut”, a insistat el la canalul de televiziune.

Un purtător de cuvânt al armatei britanice a declarat că un număr mic de soldaţi “au nerespectat ordinele” şi s-ar fi putut duce în Ucraina. El a adăugat: “Îi încurajăm cu tărie să se întoarcă în Marea Britanie”.

Potrivit tabloidului The Sun, un membru al Coldstream Guards – regiment responsabil cu protejarea reginei la Castelul Windsor – se numără printre patru soldaţi britanici suspectaţi că ar fi plecat în Ucraina.

Fiul unei deputate britanice, Ben Grant, un fost militar, a susţinut şi el că se află într-un grup de şapte foşti soldaţi britanici care au plecat să lupte împotriva forţelor ruse în Ucraina, în ciuda avertismentelor guvernului britanic.

“Am decis să fac asta”, “nici măcar nu i-am spus mamei”, a declarat pentru The Guardian tânărul de 30 de ani, care a petrecut mai bine de cinci ani în comandouri ale Royal Marines. Trimişii ziarului l-au întâlnit în weekend în gara din Lvov (vestul Ucrainei), în aşteptarea unui tren spre capitala Kiev.

După ce a părut că a dat un cec în alb unor astfel de demersuri la sfârşitul lunii februarie, ministrul britanic de externe Liz Truss a dat înapoi miercuri, spunând că şi-a exprimat “sprijinul pentru cauza ucraineană”.

Citeşte şi: WarnerMedia se alătură companiilor care abandonează Rusia – Black News

În faţa Parlamentului, ministrul apărării Ben Wallace i-a “descurajat puternic” pe britanici să meargă în Ucraina pentru a lupta.

El a subliniat că orice membru actual al armatei care ar face acest lucru “ar încălca legea” şi va fi urmărit penal la întoarcere pentru dezertare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate Ambasada Iordaniei în Franţa, la Neuilly-sur-Seine, în Hauts-de-Seine, a fost...

Kamala Harris, vizită rară la graniţa dintre SUA şi Mexic

Kamala Harris, vizită rară la graniţa dintre SUA şi Mexic Vicepreşedintele american Kamala Harris a făcut o călătorie rară la graniţa dintre SUA şi Mexic,...

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Ţările baltice şi Polonia vor solicita fonduri UE pentru a-şi apăra graniţele

Ţările baltice şi Polonia vor solicita fonduri UE pentru a-şi apăra graniţele Miniştrii Apărării din cele trei ţări baltice - Estonia, Letonia şi Lituania -...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.