Britanicii se vor putea reculege de luni la catafalcul Reginei decedate

Publicat:

Britanicii vor avea posibilitatea să se reculeagă la catafalcul reginei Elisabeta a II-a, după ce luni sicriul va fi depus la Catedrala St Giles din Edinburgh, după o procesiune condusă de regele Charles al III-lea, relatează news.ro.

Sicriul reginei a fost transportat duminică de la Castelul Balmoral la Edinburgh, la Palatul Holyroodhouse, unde a fost depus în Sala Tronului.


Citeşte şi: Zelenski spune că armata ucraineană a eliberat oraşul strategic Izium – Black News

În după-amiaza zilei de luni, se va forma o procesiune în faţa Palatului Holyroodhouse pentru a transporta sicriul la Catedrala St Giles. Regele şi membrii Familiei Regale vor lua parte la procesiune şi vor participa la o slujbă în Catedrala St Giles pentru a primi sicriul.

Sicriul Majestăţii Sale se va odihni apoi în Catedrala St Giles, păzit de către trupele de veghe ale Companiei Regale de Arcaşi, pentru a permite poporului să îşi prezinte omagiile, timp de 24 de ore.

Sicriul va fi apoi transportat cu avionul de la Edinburgh la Londra marţi seara.

A doua zi, sicriul va fi mutat din nou, de la Palatul Buckingham la Westminster Hall pentru a fi aşezat în stare de veci, care se va încheia în dimineaţa funeraliilor de stat.

În dimineaţa zilei de 19 septembrie – o zi de sărbătoare legală în Marea Britanie – se va încheia ceremonia de depunere a coroanei reginei. Sicriul va merge apoi din nou în procesiune până la Westminster Abbey pentru funeraliile de stat.

Citeşte şi: Alegeri legislative în Suedia: Stânga la egalitate cu blocul de dreapta/extremă dreapta – Black News

După înmormântare, sicriul va fi dus din nou în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. De acolo, va fi dus la Windsor. Odată ajuns la Windsor, maşina mortuară se va deplasa la capela St George’s din Castelul Windsor pentru slujba de înmormântare.

Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a murit joi, la vârsta de 96 de ani, la proprietatea sa de la Balmoral, în Scoţia. Înmormântarea reginei va avea loc la Londra pe 19 septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate Ambasada Iordaniei în Franţa, la Neuilly-sur-Seine, în Hauts-de-Seine, a fost...

Kamala Harris, vizită rară la graniţa dintre SUA şi Mexic

Kamala Harris, vizită rară la graniţa dintre SUA şi Mexic Vicepreşedintele american Kamala Harris a făcut o călătorie rară la graniţa dintre SUA şi Mexic,...

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Ţările baltice şi Polonia vor solicita fonduri UE pentru a-şi apăra graniţele

Ţările baltice şi Polonia vor solicita fonduri UE pentru a-şi apăra graniţele Miniştrii Apărării din cele trei ţări baltice - Estonia, Letonia şi Lituania -...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.