Britanicii şi americanii sunt sfătuiţi să stea departe de hotelurile din Kabul

Publicat:

Regatul Unit şi SUA au emis luni o alertă privind securitatea în hotelurile din Kabul şi le-au cerut cetăţenilor lor să evite locurile respective, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Din cauza riscurilor crescute vă recomandăm să nu rămâneţi în hotelurile din Kabul”, a indicat pe website-ul său Ministerul de Externe britanic, citând mai ales hotelul de lux Selena.


Citeşte şi: Nestlé dezvăluie creveți și ouă pe bază de plante, pe măsură ce schimbarea vegană creşte în ritm alert – Black News

”Din motive de securitate, îi sfătuim pe cetăţenii americani să evite să se cazeze acolo şi să evite zona”, a avertizat la rândul său Departamentul de Stat american, referitor la o luare de ostatici de la hotelul Selena, frecventat de străini.

Natura ameninţării şi provenienţa acesteia nu au fost precizate de către diplomaţii britanici şi americani.

Hotelurile în cauză găzduiesc, de asemenea, jurnalişti şi lucrători umanitari, precum şi responsabili talibani care desfăşoară reuniuni de lucru.

Aceste clădiri au fost în mai multe rânduri ţinta unor atentate sângeroase.

Situat în centrul capitalei afgane, hotelul Selena a fost atacat pe 20 martie 2014 de un comando înarmat care a ucis nouă persoane, printre care un jurnalist AFP şi membrii familiei sale.

Citeşte şi: Ţările asiatice renunţă la strategiile ‘ZERO-Covid’ – Black News

Un atentat sinucigaş avusese loc în acelaşi hotel în ianuarie 2008, atunci când în interior se afla ministrul de externe norvegian, incidentul soldându-se cu şapte morţi, printre care un american şi un jurnalist norvegian.

Cel mai recent atentat împotriva unui hotel din Kabul datează din 20 ianuarie 2018, când cel puţin 25 de persoane, inclusiv 15 străini, au fost ucise într-un atac care a durat 12 ore şi a fost comis de un comando contra hotelului Intercontinental. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN Sursa: ipn.md

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.