Britanicul otrăvit cu Noviciok luna trecută, a fost externat

Publicat:

Charlie Rowley, unul dintre cei doi britanici otrăviţi cu Noviciok luna trecută, a fost externat din spitalul din Salisbury în care era internat de la 30 iunie, a anunţat vineri spitalul, citat de DPA, Reuters şi AFP, conform agerpres.

“Charlie a trecut printr-o experienţă îngrozitoare pe care cei mai mulţi dintre noi nu ar putea să şi-o imagineze niciodată. Astăzi este o foarte binevenită bornă în recuperarea lui şi noi toţi cei de la spitalul din Salisbury îi adresăm urările noastre de bine pe măsură ce restabilirea lui continuă”, a declarat şefa infirmierelor din spital, Lorna Wilkinson.


Citește și : Armata israeliană a bombardat „ţinte militare din întreaga Fâşie Gaza”

Rowley şi partenera lui, Dawn Sturgess, de 44 de ani, au fost transportaţi la spital după ce s-au prăbuşit în localitatea Amesbury, pe 29 iunie. Sturgess a murit în spital pe 8 iulie, iar decesul ei este tratat ca o crimă.

“Dl Rowley este suficient de bine pentru a părăsi spitalul. Pentru a evita orice îndoială, externarea dl Rowley nu creează niciun risc pentru nimeni în comunitate”, a afirmat într-un comunicat directorul medical în cadrul Serviciului englez de sănătate publică, Paul Cosford, citat de Reuters.

Cuplul a fost cel mai probabil expus la o doză mare de agent neurotoxic în urma unui contact cu un container contaminat, a precizat Poliţia metropolitană din Londra, care conduce investigaţia în acest caz.

Citește și : Italia: Salvini a depus plângere împotriva scriitorului Roberto Saviano

Experţii cred că cuplul a fost otrăvit de acceaşi substanţă utilizată pentru a-l ataca pe fostul agentul dublu rus Serghei Skripal şi pe fiica sa în oraşul Salisbury, în luna martie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.