British Airways probează un test anti-COVID care dă rezultatul în 25 de secunde

Publicat:

Compania aeriană britanică British Airways (BA) va proba pentru prima oară în lume un test antigen pentru COVID-19 cu rezultate în 25 de secunde, ca parte a unei analize pentru a facilita zborurile internaţionale, informează joi compania într-un comunicat citat de EFE, potrivit agerpres.

În comunicat, British Airways arată că testul de salivă “Pelican Covid-19 Ultra Rapid”, dezvoltat de compania canadiană de tehnologie medicală Canary Global, “poate detecta cazuri simptomatice şi asimptomatice cu SARS-CoV-2, inclusiv variantele”.


Citește și: Turcia le cere musulmanilor să adopte o poziție clară față de situația din Gaza

Testul pilot se va face pe echipajul unui avion al companiei, ale cărui rezultate vor fi comparate cu cele obţinute prin intermediul altui test de diagnosticare, pentru a-i verifica fiabilitatea.

Testul Pelican, digital şi operat prin nanotehnologie, a fost deja aprobat de agenţiile de reglementare britanică şi ale Uniunii Europene şi aşteaptă să primească avizul autorităţilor americane, precizează comunicatul.

Dacă rezultatele experimentului sunt pozitive, BA speră să poată utiliza acest tip de test rapid pe unele rute care acceptă aceste “standarde de senzitivitate”.

Consilierul delegat al BA, Sean Doyle, a declarat că pe măsură ce se vor relua zborurile internaţionale, compania îşi asumă angajamentul de “a explora teste facile şi ieftine pentru a-i ajuta pe clienţii noştri să poată zbura din nou”.

Citește și: Imagini greu de privit: Un arab a fost LINȘAT de evreii furioși!

La rândul său, compania Canary Global este în negocieri cu agenţii de voiaj, de organizare a evenimentelor şi cu hoteluri, pentru a proba utilizarea acestor teste, sporindu-şi totodată capacitatea pentru a “satisface cererea globală”.

Marea Britanie va relua de luni 17 mai zborurile internaţionale – interzise din ianuarie – deşi deocamdată există ceva mai mult de zece ţări exceptate de la carantină, în timp ce majoritatea pretind perioade de izolare şi teste PCR pentru COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.