Brittney Griner a jucat în WNBA pentru prima dată de la detenția din Rusia

Publicat:

Brittney Griner a jucat vineri cu echipa sa Phoenix Mercury pentru prima dată din 2021, intrând pe teren mult mai devreme decât se aștepta pentru meciul de pre-sezon cu Los Angeles Sparks, după aproape 10 luni de detenție în Rusia, potrivit Reuters, informează mediafax.

Dubla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice a fost eliberată dintr-o colonie penitenciară rusă într-un schimb de prizonieri de profil înalt cu Statele Unite la sfârșitul anului trecut, după ce a fost arestată în februarie 2022 pentru acuzații legate de droguri.


Citește și : Doi francezi eliberaţi după o îndelungată detenţie în Iran; alţi patru rămân în detenţie – VIDEO

„Nu credeam că voi sta aici. Nu credeam că voi juca baschet atât de repede”, a declarat Griner reporterilor după ce Sparks le-a administrat o înfrângere de 90-71.

„Nu știam cum va fi, revenind în joc. Sunt recunoscătoare că sunt aici, asta e sigur”.

Griner a fost întâmpinată vineri de urale de sărbătoare la Footprint Center din Phoenix, când a ieșit din tunel și a intrat pe teren.

Cea care a fost de opt ori All-Star a intrat pe tabelă în primul minut cu o aruncare de două puncte și a avut 10 puncte cu trei recuperări în 17 minute.

Una dintre cele mai dominante forțe din Asociația Națională de Baschet Feminin înainte de a fi reținută, Griner a recunoscut că mai are mult de lucru pentru a reveni la forma care a consacrat-o.

„Nu m-am simțit ca și cum aș fi fost epuizată sau pe moarte”, a spus Griner, care a oferit o autoapreciere dură a performanței sale defensive. „(Sunt) doborând acele pânze de păianjen, scăpând de obiceiurile proaste”.

Dubla campioană la scoruri în WNBA a fost supusă unui interes enorm din partea presei de când s-a întors în Statele Unite, folosindu-se de platforma sa supradimensionată pentru a susține cauza altor americani deținuți în străinătate.

Jucătoarea în vârstă de 32 de ani, care lucrează la o carte de memorii despre arestarea și încarcerarea sa, a declarat că sezonul care urmează a oferit, de asemenea, o oportunitate de a se concentra din nou asupra jocului.

Citește și : Erdogan se confruntă cu cea mai mare provocare electorală din ultimele două decenii, în contextul ascensiunii opoziţiei

„Mă simt bine, cu siguranță te simți apreciată”, a spus Griner. „Dar abia aștept ziua în care va fi un fel de baschet pur și simplu”.

Mercury își deschide sezonul regulat în deplasare la Los Angeles împotriva lui Sparks pe 19 mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum se poate obține semnătura electronică calificată în Moldova?

Cum se poate obține semnătura electronică calificată în Moldova? Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) și Agenția Servicii Publice (ASP) extind metodele de obținere...

Focuri de armă la graniță. Un dezertor ucrainean a fost împușcat

Focuri de armă la graniță. Un dezertor ucrainean a fost împușcat Focuri de armă la frontiera Moldovei. Un dezertor a fost împușcat de grănicerii...

A violat fetița pe care o avea sub tutelă

A violat fetița pe care o avea sub tutelă Soția i-a lăsat fetița în grija lui, iar el a abuzat-o sexual. Inculpatul a fost condamnat...

Rusia a distrus 22 de drone lansate de Ucraina în vestul teritoriului rus şi în Crimeea

Rusia a distrus 22 de drone lansate de Ucraina în vestul teritoriului rus şi în Crimeea Rusia a doborât 22 de drone lansate de Ucraina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.