Bruno Le Maire cere mai mulţi bani pentru lupta antiteroristă din Africa

Publicat:

Summitul dedicat finanţării economiilor africane, ce se desfăşoară marţi la Paris, trebuie, de asemenea, să ajute statele africane la finanţarea luptei împotriva terorismului, a declarat ministrul francez al economiei, Bruno le Maire, citat de AFP, potrivit agerpres.

‘Ar trebui să înţelegem că epicentrul terorismului s-a mutat din Orientul Mijlociu în Africa, că (gruparea) Boko Haram se extinde în continuare pe continentul african. Mulţi şefi de stat africani ne-au comunicat îngrijorarea lor în această privinţă şi ne-au cerut să ţinem cont de această realitate în nevoile lor de finanţare’, a declarat Bruno Le Maire la RFI marţi.


Citeşte şi: Plutonul de EXECUŢIE a fost introdus în Carolina de Sud – Black News

Or, ‘criza a afectat toate continentele, dar particularitatea Africii este că ea nu dispune la ora actuală de mijloacele financiare necesare pentru a-şi proteja şi relansa economia, aşa cum au făcut toate celelalte continente’, a explicat ministrul.

Citând date ale Fondului Monetar Internaţional (FMI), el a atras atenţia că economiile dezvoltate ‘au dedicat aproximativ 25% din bogăţia lor naţională relansării economiei’, în timp ce Africa ‘abia 2%’.

‘Deci, riscul major pe care dorim să-l prevenim împreună cu preşedintele Republicii (Emmanuel Macron) este marea diferenţă economică între continentul african care va înregistra un recul, în timp ce SUA, Europa şi Asia îşi vor reveni puternic’.

Potrivit ministrului francez, ‘aceasta este o problemă economică, dar de asemenea şi o problemă politică şi de securitate’.

Citeşte şi: Elveţia, cel mai probabil loc de întâlnire între Putin şi Biden – Black News

Referitor la problema supraîndatorării ţărilor africane, Bruno le Maire a explicat că problema vizează mai degrabă insuficienţa veniturilor fiscale decât reducerea raportului dintre datorie şi Produsul Intern Brut (PIB).

‘Când aveţi 60% datorii şi numai 5% venituri din impozite, nu veţi putea achita acea datorie’, a argumentat el.

Cu toate acestea, ministrul francez a salutat ‘vigoarea antreprenoriatului african’, apreciind că ‘acesta va salva continentul’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei Un trib care nu a avut contacte...

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.