BSI avertizează firmele germane asupra riscurilor atacurilor cibernetice

Publicat:

Biroul federal de securitate în tehnologia informaţiei (BSI) din Germania a emis avertismente către mai multe firme germane numite de Statele Unite ca posibile victime ale pirateriei informatice, a relatat miercuri un ziar german, adăugând că activitatea chineză împotriva firmelor germane a crescut, transmite miercuri Reuters, potrivit agerpres.

Experţi în securitatea cibernetică au avertizat de mult timp că Germania – cu nivelul său ridicat de expertiză tehnologică – este o ţintă deosebit de atractivă pentru orice fel de hackeri, inclusiv cei în spatele cărora s-ar afla anumite state.


Citeşte şi: Cutremur foarte puternic pe Insula Paştelui

“Construcţiile şi cercetarea, firmele de inginerie şi unele întreprinderi comerciale mari sunt în centrul atenţiei pentru hackeri”, scrie miercuri Sueddeutsche Zeitung, fără a-şi numi sursele.

Statele Unite sunt implicate într-un conflict comercial cu China şi un înalt oficial din serviciile de informaţii americane a declarat săptămâna trecută că activitatea chineză în Statele Unite a crescut în ultimele luni, vizând infrastructura critică.

Se aşteaptă ca procurori americani să acuze implicarea hackerilor chinezi într-o operaţiune de spionaj cibernetic cunoscută ca “Cloudhopper”, ce vizează furnizori de servicii tehnologice şi clienţii acestora, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune.

Cloudhopper se concentrează pe piratarea în terţe părţi a unor cantităţi mari de date ale companiilor de stocare şi de servicii în cloud, care stochează date pentru companiile şi agenţiile guvernamentale americane.

Citește și : Tensiuni la ONU pe tema bugetului anual

Potrivit Sueddeutsche, atacurile Cloudhopper sunt încă relativ rare în Germania, comparativ cu cele care se consideră că provin din Rusia. Deşi nu există încă victime săptămânale, atacatorii acţionează într-o manieră mai bine orientată, iar daunele ar putea fi mai mari, scrie ziarul.

În septembrie, şeful de atunci al spionajului intern german a declarat că un număr tot mai mare de ţări pot pirata reţele private de calculatoare şi instala software rău intenţionat pentru a sabota infrastructura altei ţări. Potrivit lui, China, Rusia şi alte ţări continuă să încerce să pătrundă în computerele companiilor germane pentru a fura informaţie industrială.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.