X

Budanov despre un posibil atac masiv la Kiev: Putem merge și la Moscova

 

Budanov despre un posibil atac masiv la Kiev: Putem merge și la Moscova

Șeful Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, a comentat declarația președintelui francez Emmanuel Macron despre ofensiva Forțelor Armate Ruse asupra Kievului sau Odesei, potrivit focus.ua

“Pot exista o mulțime de ipoteze.În ipoteze, putem merge și la Moscova acum. Dar, de fapt, nu este cazul”, a răspuns Budanov.

Șeful serviciilor de informații ucrainene a confirmat că în regiunile de graniță ale Belarusului nu există suficiente forțe și mijloace rusești pentru o ofensivă.

“Deocamdată, nu există amenințări pe teritoriul Belarusului. Și nu vedem o tendință ca acestea să apară în viitorul apropiat”, a spus el. Șeful Direcției principale de informații a comentat și starea aviației strategice a Federației Ruse. Potrivit acestuia, aeronavele Tu-160 nu au fost văzute în misiuni de luptă de mult timp, iar Rusia intenționează să „termine” resursa Tu-22.

Budanov a avertizat că în viitorul apropiat Forțele Armate Ruse ar putea ataca Ucraina cu „Calibru”. El a explicat folosirea de noi rachete Zircon cu speranța Kremlinului de a „spărge” apărarea aeriană ucraineană. În ceea ce privește calea ferată rusească în teritoriile ocupate temporar, ofițerul de informații a spus că s-ar putea transforma într-o „problemă gravă”. Cu toate acestea, șeful Direcției Principale de Informații a dat de înțeles că Forțele de Apărare vor putea „face față” părții sale terestre.

 

Tags: Budanovdespre un posibil atac masivla Kiev
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei