X

Budapesta anunță că numărul migranților de la granițe este în creștere vertiginoasă

Numărul migranţilor care încearcă să intre ilegal din Serbia în Ungaria a crescut considerabil în ultima lună, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, potrivit MTI, transmite și potrivit agerpres.

Într-o conferinţă de presă, oficialitatea ungară a menţionat că de la începutul acestui an au încercat să intre ilegal în Ungaria 11.808 persoane, dintre care 2.418 numai în luna noiembrie.

Citește și: Manifestanții din Chile au luat cu asalt cel mai mare mall din Capitală – VIDEO

Gergely Gulyas a adăugat că în prezent migranţii folosesc noi tehnici pentru a trece de gardul ridicat la frontiera de sud a Ungariei. Astfel, au fost descoperite două tuneluri utilizate de migranţi pentru a trece pe sub gard, tunelurile fiind în cele din urmă sigilate de poliţia de frontieră ungară.

Pe de altă parte, Gergely a subliniat că votul dat miercuri noii Comisii Europene în plenul Parlamentului European arată că viitorul executivului comunitar se bucură de un sprijin mult mai larg decât a obţinut preşedintele ales al CE, Ursula von der Leyen, în vara acestui an.

Citește și: Trump semnează legile care protejează protestatarii din Hong Kong. Reacția Chinei nu se lasă așteptată

El a spus că portofoliul extinderii şi politicii de vecinătate, care va fi deţinut de fostul ambasador al Ungariei pe lângă UE Oliver Varhelyi, este ”cel mai important” portofoliu atribuit Budapestei de la aderarea ţării la blocul comunitar, în 2004.

Viitorul executiv comunitar, al cărui mandat va începe la 1 decembrie 2019 şi se va încheia la 31 octombrie 2024, a fost învestit cu 461 voturi pentru, 157 voturi împotrivă şi 89 abţineri. În luna iulie, eurodeputaţii au ales-o pe Ursula von der Leyen, fost ministru german al apărării, în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, cu 383 de voturi pentru, 327 împotrivă şi 22 de abţineri.

Tags: Gergely GulyasmigrantiserbiaUngariaViktor Orban
Categorii: Diaspora