Budapesta apreciază că Brexit-ul ar fi o pierdere politică şi economică pentru UE

Publicat:

Brexit-ul ar reprezenta o pierdere economică şi politică pentru Uniunea Europeană şi în prezent sarcina principală este de a minimiza orice daune cauzate de această evoluţie, a estimat vineri secretarul de stat ungar pentru afaceri europene Szabolcs Takacs, într-o conferinţă privind viitorul UE, organizată la Budapesta, transmite MTI, potrivit agerpres.

Oficialul ungar a apreciat că este în interesul UE şi al Marii Britanii ca cetăţenii europeni rezidenţi pe teritoriul britanic şi cetăţenii britanici din UE să primească noi garanţii în legătură cu statutul lor post-Brexit.


Divorţul Marii Britanii de blocul comunitar nu poate fi separat de actuala dezbatere despre viitorul Uniunii Europene, iar guvernul ungar consideră că acele forme de cooperare între statele membre ce creează integrare trebuie să fie păstrate cu orice costuri, a subliniat Takacs. În opinia sa, în acest demers un rol central trebuie să îl joace Consiliul European, dată fiind importanţa chestiunilor în discuţie.

Guvernul ungar consideră că piaţa unică europeană, un spaţiu Schengen funcţional şi politicile privind aderarea şi coeziunea sunt valori care ‘au transformat Uniunea Europeană într-o poveste de succes’.

La rândul său, ambasadorul Marii Britanii la Budapesta, Iain Lindsay, a accentuat că Londra doreşte să-şi consolideze relaţiile bilaterale cu statele membre ale UE, inclusiv cu Ungaria.

Atât UE, cât şi Marea Britanie par a fi angajate faţă de un acord benefic pentru cetăţenii UE şi pentru britanici, iar Londra îşi va respecta toate obligaţiile financiare şi va fi un partener important pentru Uniunea Europeană, a adăugat diplomatul britanic. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.