X

Budapesta vine cu explicaţii nuanţate: ‘Recunoaştem decizia CJUE, dar nu suntem de acord cu ea’

Ungaria a recunoscut recenta decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) privind cotele de refugiaţi, a declarat luni, la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs (foto), dar a transmis însă dezacordul Budapestei faţă de sentinţă, relatează MTI, potrivit agerpres.

“Din anumite aspecte, lupta juridică şi politică împotriva planului de cote al UE este doar la început”, a spus el într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Un oficial de la Budapesta anunţă că Ungaria ACCEPTĂ decizia CJUE

Ungaria “a făcut totul pentru a-şi respecta obligaţiile”, iar “controlul său asupra frontierelor funcţionează”, a insistat purtătorul de cuvânt.

Zoltan Kovacs şi-a exprimat lipsa de înţelegere asupra faptului că UE “încearcă să impună unor membri ceva ce unele ţări au respins ferm” şi a făcut apel la mecanisme europene de luare a deciziilor pe baza consensului, dar şi la decizii ‘rezonabile şi care pot fi implimentate’.

Anterior, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei de la Budapesta, Krisztian Kecsmar, a declarat, într-o comisie parlamentară, că Ungaria va respecta decizia recentă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene privind cotele obligatorii de refugiaţi introduse de blocul comunitar.

Tags: bruxellesbudapestacote de refugiatiCurtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE)Krisztian KecsmarUngariauniunea europeanaZoltan Kovacs
Categorii: Diaspora