Bugetul de apărare al Germaniei va trebui să crească ‘în anii următori’ (ministru)

Publicat:

Bugetul de apărare al Germaniei va trebui să crească “în anii următori”, a declarat ministrul de finanţe, Christian Lindner, într-un interviu acordat ziarului de duminică Welt am Sonntag, potrivit Reuters, scrie agerpres.  

Lindner a amânat joi prezentarea primului proiect de buget, dar se aşteaptă să îşi facă publice planurile privind cea mai mare economie a Europei miercuri, când va prezenta, de asemenea, o proiecţie financiară până în 2027.


Citește și : Biden ignoră criticile vehemente ale Beijingului

În interviul menţionat, din care au fost date publicităţii fragmente încă de sâmbătă, ministrul a spus că este deschis faţă de creşterea cheltuielilor pentru apărare, remarcând totodată că discuţiile vor fi dificile, în condiţiile în care deceniul de dobânzi scăzute şi venituri în creştere ale guvernului s-a încheiat.

“Situaţia cu care ne confruntă în prezent în planificarea bugetului pentru 2024 nu poate fi comparată cu niciuna dintre deliberările bugetare din ultimii zece ani’, a declarat Lindner.

“Realitatea este acum diferită. Pentru prima dată în mai mai mult de un deceniu, trebuie să ne consolidăm”, a declarat acesta.

Dar în pofida unei nevoi de înăsprire a politicii fiscale, el s-a declarat în favoarea creşterii cheltuielilor pentru apărare. “‘Este necesar ca bugetul apărării să crească în anii următori”, a declarat Lindner. “Mai ales dacă ieşirile de fonduri din programul special pentru forţelor armate germane nu mai pot contribui la realizarea ţintei de 2%”, a spus ministrul, fără a oferi cifre exacte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.