Bugetul municipal între PAS și Ceban. Ce condiții impun aleșii locali

Publicat:

Bugetul municipal între PAS și Ceban. Ce condiții impun aleșii locali

Chiar dacă suntem în luna august, capitala rămâne în continuare fără buget pentru anul în curs, iar primarul Ceban și consilierii PAS se acuză reciproc.

Citește și: Comuniștii și socialiștii au părăsit ședința solemnă din Parlament


Primarul capitalei, Ion Ceban susține că proiectul bugetului municipal este gata din decembrie trecut, iar cei care nu votează nu au „voință politică”.

„Noi vom propune bugetul de fiecare dată, la fiecare ședință, să vedem ce argumente mai aduc cei care au promis oamenilor dezvoltarea orașului. Nouă nu ne este frică să ne asumăm anumite decizii care vor duce la creșterea numărului de proiecte de infrastructură în Chișinău”, a spus Ceban în cadrul ședinței de astăzi a subdiviziunilor primăriei Chișinău.

De cealaltă parte, consilierii municipali din partea PAS, care refuză să voteze proiectul propus de primărie, invocă că „bugetul lui Ion Ceban pentru 2024 este ireal și artificial”. În același timp, impun condiții în care ar putea vota proiectul bugetului pentru anul în curs.

„Primăria planifică să contracteze împrumuturi comerciale și prin emisiune de valori mobiliare până la 750 milioane lei … Solicităm adăugarea în buget a 100 milioane lei pentru asistenții personali, 60 milioane lei pentru grupele cu program prelungit, 150 milioane lei pentru compensații la căldură, 300 milioane lei pentru suburbii, 100 milioane lei pentru un fond locativ special pentru asociații și 100 milioane lei pentru demolarea construcțiilor ilegale”, a declarat președinta fracțiunii PAS în CMC,  Zinaida Popa.

Potrivit aleșilor locali PAS deși prevede venituri de 7,7 miliarde lei și cheltuieli de 8,3 miliarde lei, cheltuielile reale se ridică la 10,4 miliarde lei, creând un deficit ascuns de 2,7 miliarde lei. Ceea ce presupune că 26% din cheltuielile planificate nu au acoperire financiară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski a vizitat frontul în regiunea Harkov

Zelenski a vizitat frontul în regiunea Harkov Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat luni un post de comandă avansat al armatei din zona Vovciansk, un...

Percheziții în UTA Găgăuzia. Au fost ridicate kilograme de droguri

Percheziții în UTA Găgăuzia. Au fost ridicate kilograme de droguri Patru kilograme de marijuana ridicate în cadrul unor percheziții efectuate astăzi de procurorii și polițiștii...

R. Moldova și România au semnat un Memorandum privind activitatea reprezentanților Guvernului în teritoriu

R. Moldova și România au semnat un Memorandum privind activitatea reprezentanților Guvernului în teritoriu Cancelaria de Stat a Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Interne din...

Au făcut șoc anafilactic după ce au fost mușcați de albine

Au făcut șoc anafilactic după ce au fost mușcați de albine Pe parcursul săptămânii trecute, cinci persoane au făcut șoc anafilactic după ce au fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.